DDE måtte gå av scenen etter 50 minutter i går kveld. Foto: NTB Scanpix

Det var mange som hadde gledet seg til DDE-konserten på Sørlandets Travpark. Konserten skulle etter planen avslutte den første dagen av årets Sommertrav, men da halve konserten var spilt ble bandet nødt til å gå av scenen, til stor skuffelse fra både publikum og band.

— Dette var veldig synd, synes vi. Vi var i toppform og helt klare til å slå oss løs, og det var kjempestemning hele tida mens vi spilte i går, opplyser talsmann for DDE, Eskil Brøndbo.

Derfor var det ekstra kjedelig å få beskjeden fra utstyrsleverandøren om at konserten måtte avbrytes.

— Høyttalere og sånne ting tåler dårlig regn, dessverre, og sikkerheten må komme først, fastslår Brøndbo.

Første gang

Brøndbo bekrefter at dette er første gangen bandet har måtte avbryte en konsert på grunn av været.

— I løpet av 23 år og nesten 3000 konserter har vi aldri opplevd maken til dette. Vi var så våte. Det var som å stå i dusjen.

— Tenker dere at scenen burde vært sikret bedre?

-Det var i hvert fall veldig uheldig. Scenen sto vendt rett mot vinden, og det manglet tildekking på sidene. Vi kan trygt si at omstendighetene var imot oss, for vi har spilt i mye verre regnvær tidligere uten å måtte avbryte.

Som et plaster på såret ble det hele avsluttet med en minikonsert ved utgangen.

— Da fikk publikum «Vinsjan på kaia» og «Rai rai» akustisk. Det er det ikke mange som har opplevd, så vi håper det bidro til å mildne skuffelsen litt, sier Brøndbo.

-Men det er ikke noe tvil om at dette var veldig trist. Det er ikke noe artig når vi vet at folk har gledet seg til konsert og så ender det med at vi må gå av scenen. Det er ikke noe vi ønsker.

Sikkerhet

— Grunnet krav fra utstyrsleverandørene og hensynet til sikkerheten til bandet på scenen, så hadde vi ikke noe valg, sier markedssjef ved Sørlandets Travbane, Ingvar Ludvigsen.

Ludvigsen forteller at det var helt spesielle værforhold på stedet.

— Det ville faktisk vært bedre om det hadde striregnet, men lett yr kombinert med vind førte til at vannet sto rett inn på scenen. Alle, til og med trommeslageren helt innerst, ble våte.

I verste fall kunne det ha blitt farlig for musikerne på scenen.

— Det var fare for at instrumentene kunne ha kortsluttet, og da kunne det blitt skummelt.

Avviser kritikk

På arrangementets Facebook-side har det kommet inn flere sterke reaksjoner fra skuffede konsertgjengere.

— Vi har forståelse for at det er mange som er skuffet, men når det dreier seg om bandmedlemmenes sikkerhet, og utstyr for flere millioner kroner, så er det ikke så mye vi kan gjøre.

Ludvigsen avviser at arrangørene kunne ha skjermet scenen bedre.

— Da ville alternativet vært å sette opp presenning foran hele scenen, eller å ha en scene som er ti meter dyp. Vi visste jo selvfølgelig at det var meldt regn, men med de værforholdene som vi fikk så ble det ekstra vanskelig.

Blant de mange som var til stede på konserten var Erik Vevle, som forteller at bandet gjorde en god jobb, den tiden de hadde til gode.

-Stemningen var veldig bra, så det var jo ikke noe moro når det ble annonsert at de måtte av. Da ble det litt buing og ganske småsur stemning i publikum, men DDE kan ikke lastes for det. De sørget for å gjøre det beste ut av situasjonen, fastslår han.

Får ikke penger igjen

Ludvigsen påpeker at han synes publikum tok det hele mad fatning.

— Det var mange som viste forståelse for situasjonen. Flere ble også sittende inne på området en stund, og det var generelt sett god stemning, sier Ludvigsen.

På spørsmål om hva som vil skje med billettpenger og bonger, henviser han til daglig leder, Kjetil Johnsen, som bekrefter at publikum ikke får igjen billettpengene.

-Nei, det er ingen mulighet for oss å få gjort noe med, men de som har drikkebonger de ennå ikke har fått brukt opp, kan bruke dem på travparken i løpet av lørdagen.

Sommertravet fortsetter med to norgesmesterskap for kaldblodshester lørdag.