— Ja, sier Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Roar Strand og Harald Brattbakk.

Stemningen i RBK-garderoben i går var preget av frustrasjon. Først og fremst fordi laget ikke scoret på alle sjansene. Og dernest fordi Lyn ønsker velkommen til seriefinale om en uke med ti poengs forsprang til RBK. Det er for langt, mener de fremste gullgrossistene i RBK-garderoben.

De tror Lyn vinner serien i år, og at RBK må ta til takke med å slåss om sølvet.

Eggen enig

Nils Arne Eggen sier seg langt på vei enig:

— Mulighetene til å vinne serien svinner, men vi gir ikke opp før det motsatte er bevist.

— Blir Lyn-kampen en skjebnekamp?

— De leder jo med såpass mye, og vi kan ikke regne med at alt går vår vei alltid, sier Nils Arne Eggen.

— Sølv er innen rekkevidde, men det blir en hard kamp om den plassen. Jeg føler at vi ikke har noen mulighet til å vinne gull. Da må Lyn tape tre og vi vinne. Vi får slutte å tenke på tabellen og begynne å tenke på å vinne kamper, sier han.

— Har dere sett for mye på tabellen?

— Vi ser jo på den og teller poeng. Vi hører på radioen når Lyn spiller og sitter bare og venter på at de skal score.

En kamp av gangen

Bent Skammelsrud har vunnet ti på rad. Han tror han blir stående med den rekka.

— Ja, jeg tror løpet er kjørt, sier han.

— Vi må ta fram den gamle oppskrifta om «en kamp av gangen» igjen, og forsøke å klatre litt på tabellen.

— Gå for sølv?

— Ja, det måtte vel komme et år, det også, sier Bent Skammelsrud.

— En rar tanke, medgir Roar Strand.

— Vi skulle aller helst vært i den kampen, men jeg tror det er for langt opp. Vi har jo ikke gitt opp, sånn sett, men da må vi vinne resten og de tape. Nei, jeg tror det er for langt fram. Men det er mye annet å spille for. Det er desto viktigere å bli nummer to, sier Roar Strand, og tenker på mesterligahøsten neste år.

Harald Brattbakk tror gullsjansene glapp i kampene mot Moss og Bryne. I de kampene tapte RBK fem poeng. 2-2 mot Moss, 1-2 mot Bryne.

— Jeg tror gullet røk der, og ikke mot Viking på Lerkendal. Med seire i de to kampene ville vi ha vært der når vi slår Lyn om en uke. Nå er avstanden lenger enn den skulle vært.

— For lang?

— Jeg vil si det slik at Lyn er veldig sterk og har motbevist alle spådommer, sier toppscorer Brattbakk, som alene kunne gitt RBK en solid seier over Viking i går dersom han hadde satt sjansene sine i mål. Fem ganger hadde han muligheten.

Lyn-treneren til stede

Lyn-trener Hrvoje Braovic satt ringside på Lerkendal i går kveld. Han koste seg kanskje over ineffektiviteten til RBK-spillerne, men han kan ikke ha unngått å bli imponert over stå-på-viljen og arbeidsinnsatsen til RBK-laget i går.

Anført av Odd Inge Olsen la RBK ned en kjempeinnsats i en kamp som, resultatet til tross, var artig og underholdende, men akk så frustrerende å se på for en med hjertet bosatt nord for Dovre.