LERKENDAL: Og de fem siste serieoppgjørene mot RBK har endt med fire Viking-seirer og en uavgjort.

God statistikk gleder, men spillet på Lerkendal mandaggledet mer. Taktisk var kampen nær prikkfri. Effektivitet og kynisme, lagmoral og litt flaks. Benny Lennartsson var som vanlig høyt og lavt da Viking ordnet tre viktige poeng, heng på tetlagene og ny selvtillit før møtene med Lyn og Molde.

Våget og vant

— 1. omgang var nok årsbeste på bortebane. Jeg er faktisk litt overrasket over at spillet fungerte så bra uten Bjarte Lunde Aarsheim sentralt på midtbanen. Det har det ikke gjort tidligere. En fantastisk seier, sier Lennartsson, som før kampen sa at fire poeng totalt mot Molde, Lyn og Rosenborg var målet. Tre er allerede i boks, og svensken kan se oppover på tabellen.

To poeng fra sølvplass lover bra hvis laget fortsetter som på Lerkendal. En lagseier krydret med individuelle prestasjoner i toppklasse.

Viking våget i Trondheim. Våget å holde på ballen, våget å utfordre og våget å avslutte. Det ble verdifullt. Viking styrte kampen, og Rosenborg lot seg frustrere.

Samtidig viste Peter Kopteff hvorfor han ble hentet til klubben før årets sesong. Finnen fikk stor boltreplass og herjet med Rosenborg langs hele venstrekanten. Scoringen var symptomatisk for omgangen. Kopteff fikk ballen nær midtstreken, løp fra Roar Strand, fintet Azar Karadas opp på tribunen og avsluttet iskaldt til venstre for keeper Arason.

Sju minutter tidligere hadde venstrevingen lagt hjørnesparket som Trygve Nygaard headet i mål til 0-1. - Skulle skyte tidligere

— Alltid kjekt å score. Jeg hadde egentlig tenkt å skyte tidligere, men så muligheten for en dragning til. Heldigvis fikk jeg en ny sjanse til å avslutte, sier Kopteff, som mener Rosenborgs offensive spillestil kan være grunnen til at Viking har et godt tak på trønderne.

Etter pause ble det mer defensiv jobbing både for finnen og resten av Viking-laget. Den regjerende seriemesteren flyttet spillet høyere på banen, og viste at seirer på Lerkendal ikke vokser på trær.

Hjemmelaget pepret Vikings 16-meter med skudd og innlegg, men keeper Bo Andersen hindret Rosenborg gang på gang. Og i jaget etter utlikning, fikk Viking store kontringsmuligheter. Tom Sanne, Peter Kopteff og innbytter Odd Arne Espevoll hadde alle sjansen til å punktere kampen i 2. omgang, uten å lykkes.

— Føler du at dere var heldige som unngikk baklengsmål?

— Både ja og nei. Rosenborg hadde mange sjanser, men våre var større, også etter pause, sier Viking-trener Benny Lennartsson.