NorgesGruppen var en av kjedene som ble rammet av den europeiske hestekjøttskadalen. De måtte trekke sin First Price lasagne fra det norske markedet da det ble oppdaget at den inneholdt hestekjøtt uten at det var merket på pakningen.

I etterkant har NorgesGruppen og de andre kjedene Coop, Rema 1000 og Ica testet om dette kjøttet inneholdt medisiner.

— Når det gjelder medisiner er lasagnen frikjent, sier kommunikasjonsjef Kine Søyland i NorgesGruppen.

— Dersom det hadde blitt påvist medisinrester i dette produktet, hadde vi måttet gjøre noe. Nå har vi fått testresultatene og det er ikke funnet noen medisinrester i den, sier Søyland.Også de andre kjedene i Norge måtte trekke tilbake sine lasagner etter at det ble avslørt at det var hestekjøtt i dem.

Rema 1000 og Ica Norge har foreløpig ikke fått testresultatene på om det var rester av medisiner i produktene de har hatt i sine butikker.

Ikke funnet mer

Skandalen begynte å rulle etter at det irske mattilsynet testet en rekke produkter og fant hestekjøtt i produkter uten at dette var merket. Saken har fått forgreninger over hele Europa og har satt igang en debatt om matsikkerhet og merking i flere land.

Helseminister Jonas Gahr Støre og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum innkalte aktørene i bransjen på teppe og mener dette er er juks og at bransjen nå har et ansvar for å rydde opp.I etterkant satte alle de fire kjeden igang med storstilt testing av utvalgte produkter. Enkelte av disse testene har kommet tilbake og både Coop og Rema sier at de ikke så langt har fått tilbakemelding om at noen av produktene inneholder hestekjøtt.

Ica har testet 11 produkter som inneholdt importert storfekjøtt og melder nå at de ikke har funnet hestekjøtt i andre enn den opprinnelige lasagnen.