Phillip Sjøen og Line Jahr ble i dag vinnere da konkurransene «King of Hill» og «Queen of Hill» ble hoppet for første gang onsdag.

Det ble hoppet etter utslagsmetoden. Phillip Sjøen var gjennom fire dueller før han ble utropt som vinner. I finalen slo han Jarl Riiber med tre meter.

Før finalen hadde han slått Matias Braathen, Rune Velta og Daniel Tande.

— Det var moro å vinne. Jeg kan ikke klage når det går så bra. Dette konseptet er kult, og jeg håper på flere slike konkurranser. Jeg tror det kan bli kulere for publikum når det blir dueller sånn som nå. Ideen er hvert fall god, sier Sjøen.

— Dette er et meget spennende konkurransekonsept. Jeg har prøvd tilsvarende selv på 80-tallet, men denne konkurranseformen har ikke vært testet i moderne tid, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

I kvinneklassen tok Line Jahr en ny seier, men hun hadde meterne på sin side i Midtstubakken. Både i semifinalen mot Silje Opseth og mot Maren Lundby i finalen vant hun med én meter.

— Det var veldig gøy å få skikkelig matching av de yngre jentene. Denne konkurranseformen var skikkelig artig, sier Jahr.

(©NTB)