Daniel Tande (21) var utilnærmelig da han sikret både renn— og sammenlagtseier i den norske sommerhoppuka søndag.

Søndag hoppet de beste norske hopperne det siste av tre renn i konkurransen. Det så ut til å bli en tøff kamp i sammenlagtkampen, men 21 år gamle Tande viste sine motstandere ryggen.

Med hopp på 104 og 109,5 meter vant han med hele 26,5 poeng ned til toer Joachim Hauer. Med sitt siste hopp satte han også bakkerekord i Midtstubakken.

– Det var morsomt med bakkerekord. Jeg er veldig fornøyd med 109,5 meter, og ekstremt godt fornøyd med at jeg klarte å sette nedslag, sa Tande.

Suveren vinner

Den meget sterke poengsummen sørget også for at han tok seg forbi samtlige konkurrenter i sammendraget. Der vant han 24,8 poeng foran Anders Fannemel. Phillip Sjøen fulgte på tredjeplass.

– Hoppingen har fungert veldig bra og jeg har kommet godt i gang med treningen her i Midtstubakken. Nå skal jeg trene hardt i sommer, sa en fornøyd 21-åring.

Tande startet sommerhoppuken med 6.-plass i Gjerpenkollen fredag, men med 3.— og 1.-plass i rennene i Midtstuen endte han som overlegen vinner.

Sammenlagttoer Fannemel føler også han er i rute til vinteren etter det han viste i sommerhoppuka.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å bli nummer to sammenlagt med tanke på de jeg hopper mot. Jeg har noen ganske bra hopp, enkelthopp som fungerer skikkelig bra og noen hopp jeg ikke er så fornøyd med, sa Hornindal-hopperen.

Jahr vant

På kvinnesiden viste Line Jahr seg sterkest. I likhet med Tande var hun overlegen i konkurransens siste renn hvor hun vant 30 poeng foran Maren Lundby.

Med én 2.- og to 1.-plasser på de tre rennene ble hun også suveren vinner i sammendraget. Lundby fulgte på annenplass, mens Tonje Bakke kompletterte pallen.

– Det har vært bra hopping på trening så langt i sommer, så det var artig å få det til i renn. Jeg har nok aldri vært så god på denne tiden av året som jeg er nå, sa Jahr etter sammenlagtseieren.

(©NTB)