Bildet av en ung gutt fra Afghanistan med en Messi-drakt laget av en plastpose, har smeltet mange hjerter de siste ukene. Fotografiet har gått sin seiersgang på sosiale medier, og skal ha berørt mange fotballsupportere verden over.

Etter en skikkelig dugnadsinnsats blant fotballsupportere på internett, ble gutten på bildet etter hvert identifisert som fem år gamle Murtaza Ahmadi.

Han bor med sin familie på en gård i Jaghori, sør-vest for Afghanistans hovedstad Kabul. I den lille landsbyen er Murtaza nå blitt en kjendis, og familien har lagt ut flere bilder av gutten i posedrakten i sosiale medier.

— Han kan plutslelig våkne midt på natten og gråte, fordi han vil til Messi, forteller far Arif Ahmadi til CNN.

- Gråt i dagesvis

Familiefaren forklarer at sønnen elsker fotball og Lionel Messi, men at han ikke har kunnet gi ham en ordentlig drakt.

— Jeg fortalte ham at vi bor i en fattig landsby langt borte fra storbyen, og at det vil være umulig for meg å få tak i drakten, sier han til den amerikanske TV-kanalen.

— Han gråt i dagesvis, men stoppet da hans bror, Hamayon, hjalp ham med å lage en drakt av en plastpose, fortsetter faren.

Han kan også fortelle at sønnen er oppglødd over at bildet av ham har gått verden rundt, og at Murtazas store drømmer er å gå på skole, bli profesjonell fotballspiller og:

— Han vil møte Messi, sier far Ahmadi.

Får møte idolet

Det siste ønske kan snart gå i oppfyllelse. Superstjernen har nemlig også sett bildene i sosiale medier, og ønsker nå å møte den afghanske femåringen.

Det bekrefter Det afghanske fotballforbundet på sine hjemmesider.

— Det afghanske fotballforbundet har kontaktet verdensstjernen Lionel Messi og vil legge til rette for Messis møte med Murtaza, skriver de, uten å nevne verken tid eller sted for møtet.

Sannsynligheten er uansett stor for at Messi har med seg en ekte Argentina-drakt til lille Murtaza.