LONDON: Onsdag ble den første norske gulldagen under OL iLondon med Eirik Verås Larsens OL-gull på K1 1000 meter i Eton Dorney.

Både håndballjentene og spydkaster Andreas Thorkildsenhyllet Flekkefjord-mannen for sin innsats i kajakken.

Thorkildsen sa dette om sin landsmann etter at han kastetseg direkte til OL-finale i spyd.

— Det er veldig imponerende. Men han er en liten snik, da.Han flyr litt under radaren, har ikke gjort det så veldig bra, og så dette. Deter fantastisk bra, skryter Thorkildsen, som selv kan vinne sitt tredje strakeOL-gull hvis han går til topps på olympiastadion i London lørdag kveld.

- Blir du imponert av et slik gull?

— Jeg fikk ikke sett gullet, jeg lå og sov. Men det var enveldig gøy nyhet å våknet opp til. Han er en utrolig bra idrettsutøver, medmasse medaljer, blant annet fra Athen og Beijing, sier Thorkildsen, som selvvar en svært ettertraktet mann i pressesonen etter spydkvalifiseringen i går.

Et titalls norske journalister, i tillegg til like mangeutenlandske, ville høre om formen og tilstanden til spydkongen etter lårskadensom har plaget ham i sommer.

— Formen er bra, det fysiske sitter bra, forsikererThorkildsen, som kvalifiserte seg med et kast på 84,47 meter i sitt andre kastonsdag kveld.