Keith Andrews of West Bromwich Albion--------------------Joe Toth / BPIBarclays Premier LeagueWolverhampton Wanderers v West Bromwich Albion12 February 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Tottenhams Harry Redknapp er den store favoritten til å ta over som engelsk landslagssjef etter at Fabio Capello gikk av tidligere i vinter. Spurs-sjefen er meget populær både hos media og i den britiske befolkningen og oddsene er meget lave for at 65-åringen leder laget i EM i Polen og Ukraina til sommeren.

FA (det engelske fotballforbundet) har imidlertid valgt å drøye annonseringen til etter Premier League-sesongen er ferdig, noe som har gjort at andre navn enn Redknapp har dukket opp i diskusjonen. Blant dem Roy Hodgson.

Verdensvant trener

64-årige Hodgson, som for tiden leder West Bromwich Albion, har en lang og variert karriere bak seg. Han skaffet seg et navn som trener i svenske Halmstad på 70-tallet, og har på forskjellige tidspunkt etter det ledet lag som Viking, Bristol City, Örebro, Neuchâtel Xamax, Inter, Blackburn, FC København og Liverpool, samt landslagene til Sveits, De Forente Arabiske Emirater og Finland.

Det hersker ingen stor tvil om at Hodgson har de formelle kvalifikasjonene i orden, og nå sier WBA-manageren at han kunne tenkt seg å ta over som landslagssjef.

— Jeg er ikke så sikker på om det (England-jobben) er en klar ambisjon for meg. Men det ville selvsagt vært en ære om jeg fikk tilbudet, sier Hodgson til talkSPORT, ifølge Daily Mirror.

- Det er klart at jeg ville tatt jobben. Det tror jeg alle ville gjort.

Statistikksenter Premier League:

- Dårlig timing

Hodgsons uheldige halvår som sjef for Liverpool er imidlertid en av faktorene som kan gjøre at han ikke vil få tilbud om England-jobben. Noe WBA-spiller og Liverpool-fan Keith Andrews finner urettferdig.

— Vi håper alle at Roy Hodgson blir hos West Brom, men det er en grunn til at han er linket til England. Grunnen er at han er dyktig i jobben sin, sier Andrews.

— Hvis man spør spillerne her, eller de som har spilt under ham tidligere, så er alle tilbakemeldinger positive. Folk burde ikke bli skeptiske på grunn av det som skjedde i Liverpool. Jeg var henrykt da han fikk jobben, og synes han ble urettferdig behandlet.

- Omstendighetene og timingen var ikke helt bra da han gikk til Liverpool, mener Keith Andrews.

West Bromwich ligger nokså komfortabelt plassert på tabellen før dagens møte med Newcastle, og Hodgson kan få poengmessig kontakt med sin tidligere klubb Liverpool med tre poeng hjemme på The Hawthorns.

Det ville til alt overmål hjulpet nettopp Anfield-klubben i jakten på en topp-seks-plassering i Premier League. Alan Pardews Newcastle kan rykke fra Liverpool med åtte poeng med tre poeng i dagens kamp.