Liverpool's Steven Gerrard, left, and Andy Carroll react after conceding a goal against Wigan Athletic during their English Premier League soccer match at Anfield, Liverpool, England, Saturday March 24, 2012. (AP Photo/Tim Hales) Foto: Scanpix

Liverpools sesong er i ferd med å renne ut i sanden, triumf i ligacupen og semifinaleplass i FA-cupen til tross. For det er en plass blant de fire beste i Premier League og en plass i Mesterligaen som gjelder på Anfield.

I går ble det en ny nedtur i ligaen med tap hjemme mot dumpekandidat Wigan, og Kenny Dalglish' mannskap falt ytterligere tilbake i kamp om en topp fire-plassering. Liverpool er 13 poeng bak Tottenham når åtte kamper gjenstår av sesongen.

Statistikksenter Premier League:

— Vi er slitne

Den rutinerte manageren har følgende forklaring på nederlaget og den svake prestasjonen mot Wigan:

— Jeg synes vi så slitne ut. Vi ga bort ballen i viktige posisjoner og det er ikke på grunn av at vi har dårlige spillere. Det er på grunn av at vi er slitne. Det merkes at man spiller søndag-onsdag-lørdag, og mange av guttene har spilt tre kamper. Det kan være en grunn til vår prestasjon, sier 61-åringen ifølge Liverpools hjemmeside.

- Dette er et problem som kommer på grunn av kravene fra TV-selskapene. Det faktum at vi har gjort det bra i to cupturneringer har gitt oss masse ekstra kamper, selvfølgelig, sier Dalglish.

Kritiske supportere

Dette er forklaringer som ikke faller i god jord hos alle Liverpool-supportere. Reaksjonene på nettsamfunnet Twitter var tildels sterke lørdag kveld, ifølge Daily Mirror.

Her er noen av meningene nettavisen har publisert:

  • Dette er ikke pessimisme, det er realisme. Liverpool er rett og slett ikke gode nok. Ingen tid for unnskyldninger.

  • Det verste Liverpool-laget og den verste kampen på mange år. Forferdelige kjøp og håpløse på banen. Kenny må gå, beklager.

  • Det eneste som redder Kenny for øyeblikket er cupsuksessen og navnet hans. Ligaformen er forferdelig med tanke på pengene som er brukt.

Faller på ranking

Skotten så ut til å få skikk på klubben i fjor, da han ble hentet inn for å erstatte Roy Hodgson, men det har aldri løsnet skikkelig for Anfield-klubben i årets sesong, og nå ser en plass ut i neste års Mesterliga ut til å ryke for de helrøde.

For å strø salt i Liverpool-såret, har klubben falt til 24. plass på Euro Club Index, som rangerer alle europeiske toppserieklubber etter deres relative styrke for øyeblikket. Det er Liverpools svakeste plassering på den velrenommerte rankingen siden Dalglish tok over i januar i fjor.

Se hele rankingen her! (ekstern link)