FROLAND: — Jeg har ikke hatt tid til å lese hva folk har skrevet i nettavisenes kommentarfelt eller på Facebook, men registrer at engasjementet er veldig stort. Det er jo litt overraskende at det skulle blir slikt oppstyr, da det jo etter hvert har blitt skutt mange ulver i Norge. Kanskje er det beslutningen om å åpne for lisensjakt på 47 ulver som har satt sinnene i kok hos motstanderne av ulvejakt, sier Georg Wahlstrøm (38).

Flere av de som kommenterte saken som Fædrelandsvennen la ut på nett, brukte ufine karakteristikker av ulvejegeren. Enkelte kom sågar med mer eller mindre skjulte drapstrusler.

Fædrelandsvennen slettet fortløpende upassende og usaklige innlegg, men fant det til slutt nødvendig å slette hele Facebook-innlegget på grunn av hetsen.

LES REPORTASJEN: Hvorfor truer folk hverandre på livet når de er uenige om ulv?

Den voksne ulvetispa som torsdag ble skutt i Froland, veide 38,5 kilo. Dette er den første ulvetispa som er skutt på Sørlandet i nyere tid. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

— Får ikke ødelegge elgjakta

38-åringen var fredag på elgjakt, og aktet ikke å bruke tiden å lese hva som ble skrevet om han i sosiale medier. Arendalitten sier han skal kose seg på elgjakt hele helga, og heller får ta en kikk hva som er skrevet på mandag.

— Jeg tror mange av motstanderne av ulvejakt bor i storbyer, og derfor har liten kontakt med både husdyr og vilt. Det er likevel bare sunt med engasjement, og at folk har forskjellige meninger. De som kritiserer eller truer jegerne bommer fullstendig. Eventuell kritikk bør rettes mot de som har vedtatt at det kan skytes ulv. Det er ikke vi jegere som har bestemt at det skal være lisensjakt. Ellers regner jeg med at oppstyret rundt denne ulven går over om noen dager, sier Georg Wahlstrøm.

Tiltalt for trusler og trakasseringer på Facebook

Mange gratulasjoner

Han understreker at han personlig nesten bare har fått ros og gratulasjoner etter at han skjøt ulven.

— Det gjør inntrykk når bonden som har mistet 20 sauer som er drept av ulv, kommer og takker meg og sier at de nå endelig kan sove godt om natta. Jeg angrer i alle fall ikke på at jeg skjøt. Det var ypperlige forhold, og liten sjanse for skadeskyting, sier jegeren.

I løpet av fem timer kom det 228 kommentarer Fædrelandsvennens Facebook-innlegg om Georg Wahlstrøm som skjøt ulven. Han fikk både ris og ros. Her er de tre mest populære kommentarene. Foto: Skjermdump Fædrelandsvennen på Facebook