Ulv skutt på Sørlandet

En elgjeger har skutt ei ulvetispe i Froland.

Publisert:

Ulvetispa på 38.5 kilo ble felt av en lisensjeger under elgjakt i Froland. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

  • Kjetil Nygaard
Denne artikkelen er over tre år gammel

FROLAND: Torsdag formiddag ble en ulven skutt av en lisensjeger på et elgjaktlag ved Oland i Froland, på grensa til Åmli.

— Det er ei voksen ulvetispe på 38,5 kilo som er skutt. Dette er den første ulvetispa som er skutt på Sørlandet i moderne tid. Alle andre ulver som er skutt her nede har vært hannulver, bekrefter rovviltkontakt Lars Johan Skjeggedal i Statens naturoppsyn (SNO).

— Elgjaktlaget fikk beskjed om å la ulven ligge på skuddstedet til vi kom og fikk gjort våre undersøkelser. Det tok litt tid å komme seg opp hit, det er langt inne på heia, sier Skjeggedal.

Skutt på 60-70 meter

Her er den første ulvetispa som er skutt på Sørlandet i moderne tid fotografert på vekta. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

Det var Frolendingen som først omtalte fellingen på sin Facebook-side.— Vi hadde akkurat avsluttet et drev under elgjakta, da ulven dukket opp. Jeg trodde den gikk mot naboposten og sa ifra til han, men plutselig sto den foran meg. Da skjøt jeg den på 60-70 meter, sier elgjegeren som felte ulven til Frolendingens reporter på stedet.

Observert i går

Ulven hadde en kraftig betennelse i den øverste, venstre hjørnetanna. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

Ifølge rovviltkontakten ble det observert en ulv på Mykland, et par mil vest fra Oland, onsdag. — Det var et elgjaktlag som så den der i går, så jeg vil anta det er den samme ulven, forteller han.

Den 1. oktober startet lisensjakta på ulv. I region 2, som Aust-Agder tilhører, kan det felles to ulv. Vest-Agder tilhører region 1, og der kan det felles tre ulv.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på tips@fvn.no!

Her undersøker rovviltkontakt Lars Johan Skjeggedal i Statens naturoppsyn den døde ulvetispa. Foto: Baard Larsen/Frolendingen

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Kjetil Nygaard kjetil.nygaard@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Aust-Agder