Kristin Størmer Steira var tilbake i verdenscupen i Polen lørdag. IL Forsøk-løperen gikk ti kilometer klassisk i Szklarska Poreba og endte som nummer ti på det som var en god norsk dag.

Les også: Kowalczyk overlegen på hjemmebane

30-åringen fikk startnekt på grunn av vektforstyrrelser foran verdenscuprennene i Rybinsk og Nove Mesto. Ifølge Dagbladet hadde Steira en lavere BMI enn det som er anbefalt. Hun har vært gjennom en tung vinter med blant annet sykdom etter Tour de Ski og samlivsbrudd.

– Til sammen ble det rett og slett for mye for meg. Etter å ha kjørt meg i kjelleren i Touren, vært syk og i tillegg gjennomlevd et samlivsbrudd, var jeg langt nede både fysisk og psykisk. Jeg kan godt innrømme det, for det er slik det var , sa Steira tidligere i vinter.

I Szklarska Poreba åpnet Steira godt og lå som nummer seks ved 1,8 kilometer. Bare hjemmefavoritt Justyna Kowalczyk blandet seg inn i det som var en ledende norsk kvintett.

Størmer Steira klarte ikke å holde den sterke sjetteplassen, men gikk et godt løp og endte som nummer ti.

Justyna Kowalczyk var til slutt overlegen og tok tilbake ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Marit Bjørgen, Therese Johaug, Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen tok de påfølgende plasseringene.