OBERHOF, Tyskland 20111230.Kristin Størmer Steira etter damenes klassisk jaktstart i Tour de ski, 10 km i Oberhof, Tyskland fredag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Foto: Åserud, Lise

For en drøy uke siden ble det kjent at Kristin Størmer Steira ble nektet å gå verdenscuprenn fordi hun var for tynn. Også i Sverige er langrennsløperes vekt et tema — nærmere bestemt Johan Olssons vekt. For ham har det vært en fordel at tallene på vekten har krøpet oppover.

- Jeg er fem kilo tyngre i dag enn tidligere , sier han til Expressen.

Svensken tok sin andre verdenscupseier for sesongen på helgens tremil i Nove Mesto. Før det har han slitt tungt. Siden åpningsseieren i Sjusjøen i Norge, har han slitt med skader og sykdom.

På grunn av en skade i nakken la han om til mer styrketrening, og nå forteller Olsson om hvordan fem kilo ekstra har gjort ham bedre enn noensinne.

— For å prøve å bygge opp muskulaturen rundt skuldre og nakke, har jeg dels vært tvunget til å trene veldig mye styrketrening. På den måten har jeg fått bedre snert når jeg går langrenn, og også blitt mer stabil, sier Olsson.

På hans egen blogg skriver han at de fem kiloene ikke bare skyldes muskelmasse. For å holde seg friskere har han også prøvd å tilføre kroppen mye næring, for dermed å øke fettnivået i kroppen.