SØR ARENA: Etter en ny strålende kamp på Rosenborgs midtbane var mye av fokuset på Ole Selnæs etter kampen.

Han ble kåret til Dagens Ivers i Adresseavisen, og hylles både på sosiale medier, trener og lagkamerater.

Ole Selnæs leverte en ny, god kamp for Rosenborg mot Start. Foto: NTB Scanpix

— Jeg synes synd på høyrebacken deres (Gudmundur Kristjansson). Han gikk på blikkfinten til Ole fire ganger i andre omgang, og ble springende etter Jørgen (Skjelvik) og Micke (Dorsin). Jeg har sagt lenge at Ole er i særklasse best i Norge på den romfølelsen og den evnen til å skjule pasninger. Alle spillere som mottar pasninger fra Ole har god tid, og det er en god egenskap, sier Pål André Helland om midtbanesentralen.

— Fordel å bli frem til EM

Overgangsspekulasjonene rundt Selnæs pågikk gjennom hele sommeren, og interessen kommer ikke til å avta i vinterens overgangsvindu. Likevel tror RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at han får beholde både Selnæs og de andre Rosenborg-profilene gjennom vinteren.

Grunn:

Norges mulige EM-spill.

Kåre Ingebrigtsen håper å ha Ole Selnæs i sine rekker frem til neste sommer. Foto: NTB Scanpix

— Vi skal jo til EM, og da er det en klar fordel for Ole å være i Rosenborg. Skal Ole spille i EM bør han ikke bytte klubb i vinter, sier Ingebrigtsen til adressa.no.Til sommeren blir det derimot verre, tror han.

— Etter EM må vi vel grave Ole ned skal vi få beholdt ham. Vi vet han forsvinner. Spørsmålet er når. Men for oss, for Ole og for landslaget tror jeg det er lurt at han er her hos oss, sier Ingebrigtsen.

Liker å bli lagt merke til

Selnæs selv vil ikke si for mye om en eventuell fremtid i utenlandsk klubbfotball.

— Kåre tenker vel ikke så mye på det EM-et, men mer på Rosenborg, sier han og ler.

Samtidig vil han ikke bruke for mye energi på det nå.

— Jeg får ikke gjort noe med det. Jeg tenker på fotballen i Rosenborg nå, og koser meg med den, sier han.

Likevel innrømmer Selnæs at han håper prestasjonene i Rosenborg-drakten blir lagt merke til.

— Alle vil jo bli lagt merke til. Det er bare artig om det kommer interesse, men jeg tenker ikke på det i det hele tatt, hevder han.

Helland forstår Bruttern

Lagkamerat Pål André Helland skjønner imidlertid Ingebrigtsens argument godt.

— Det er litt sånn at når du først har kommet på landslaget, kan det være greit å være en trygg plass der du vet du får spille, du kjenner rammene og vet hva som kreves. Det er kjedelig å kaste bort et eventuelt EM mot å hoppe på et litt usikkert utenlandstog, og så ende opp med å sitte på benken og forspille landslagssjansene.

- Det er med i dine tanker om det kommer interesse utenfra?

— Absolutt. Jeg er ikke født i går. Det turer og går noen tanker i hodet mitt også, sier Helland.

Mener Selnæs bør spille for Norge

Nå reiser han og Selnæs på landslagssamling – sammen med André Hansen, Alexander Søderlund og Jonas Svensson – for å spille EM-kvalikkampene mot Malta og Italia.

Der er Kåre Ingebrigtsen klar på at Selnæs bør spille.

— Noen må være usannsynlig god på landslaget om Ole ikke spiller snart. Han gjør akkurat det han vil. Det er en klassespiller, ikke tvil om det, sier RBK-treneren – som mener at Selnæs er Norges beste sentrale midtbanespiller, utenlandsproffene inkludert.

— Jeg ville hatt Stefan Johansen lenger frem i banen, og Ole sentralt, sier Ingebrigtsen.

Selnæs selv fleiper det vekk.

— Du kan ikke spørre Kåre om det. Han mente jeg skulle startet på Liverpool forleden, så ta det han sier med en klype salt, sier han.

- Blir bedre for hver dag

Og innrømmer at ha storkoser seg med fotballen om dagen.

— Jeg spiller på et lag i form, som gjør det enklere. Jeg blir bedre for hver dag, føler jeg utvikler meg og spiller på meg selvtillit. Jeg har selvfølgelig et håp om å få spille på landslaget nå. Hadde jeg ikke hatt det kunne jeg like gjerne blitt hjemme. Men det er tøff kamp om plassene. De som spiller gjorde det kanonbra sist. Men får jeg en sjanse blir jeg glad. Da skal jeg gripe den, sier Selnæs.