MINSK (aftenposten.no): Etter ettmålstap mot Canada i dag, men også mot Sverige og Tsjekkia før i VM, reiser de norske spillerne hjem fra Minsk med en følelse av at de leverte en av sine bedre VM-turneringer på lenge.

At det ikke ble kvartfinale var en liten nedtur, men igjen gjorde Roy Johansen & co. skam på spådommene før mesterskapet. De sa nedrykk, men det avfeide laget etter to seirer i de to første kampene.

— Vi fikk vist hva som bor i oss og ikke minst at vi er et godt hockeylag, selv om ikke alle trodde det før VM, sier Jonas Holøs.

26-åringen fra Sarpsborg har vært umenneskelig for Norge i VM. Han har spilt over en halvtime i snitt pr. kamp – noe som er helt vanvittig. I tillegg har han knapt gjort en eneste feil. Og sammen med Olimb-brødrene og Morten Ask har han vært Norges klart beste.

Yrkesstolthet

— Vi avsluttet VM med stil, helt klart. Ingen kan si noe på at vi tapte 3-2 mot Canada. Vi møtte et veldig godt lag i dag, og de var litt bedre enn oss i de avgjørende situasjonene. Vi var ikke like giftige. Men jevnt over har vi levert en veldig bra turnering. En stabil turnering. Vårt laveste nivå har ikke vært så lavt, og det skal vi ta med oss videre. Men effektiviteten vår må bli bedre, sier Holøs til Aftenposten.

Per-Åge Skrøder spilte sitt siste VM for Norge. Sammen med Mads Hansen gir han seg med landslagsspill etter mesterskapet i Minsk. Han synes en jevnspilt kamp mot Canada var et fint punktum.

— Dette kan vi leve fint med. Det handlet om yrkesstoltheten vår å avslutte med stil, og det synes jeg vi gjorde. Ikke rant det av gårde, ikke ble vi rundspilt, og vi manet på hverandre for å holde det i gang, sier Skrøder.

To av dem som har fått mye skryt i dette VM er Olimb x 2. — Jeg har absolutt ikke følt meg som noen stjerne, men jeg er fornøyd med både min egen og lagets prestasjon, sier storebror Mathis Olimb.

Lillebror Ken André følger opp:

— Vi har fått det til å stemme som lag og mye har fungert veldig bra, sier Kenna.

Tre minutter før slutt ble han sendt i vantet av Canadas kaptein Kevin Bieksa. Olimb tok seg til haken og gikk i bakken. Bieksa ble utvist, og på vei til utvisningsboksen skjelte kapteinen ut Olimb. Det gjør også Leif Boork. Den tidligere norske landslagssjefen mener det var filming, og ekspertkommentatoren på svensk TV 4 fyrte seg kraftig opp da Olimb tok telling:

— Det er det absolutt dårligste karaktertrekk en spiller kan ha. Jeg håper ikke Norge scorer på denne filmingen, tordnet Boork.

Tennis for Olimb-guttene

Men Norges sjanse i overtall førte ikke frem og Canada vant. I morgen setter de norske spillerne seg på flyet hjem til Norge, før en ny sesong venter.

— Jeg synes det ser bra ut for landslaget videre. Det er flere av ungguttene her som gjorde en kanoninnsats. Og med litt mer flyt i de tre jevne kampene mot noen av verdens beste lag, kunne dette sett annerledes ut, sier Ken André Olimb.

— Mange av dem som gir seg er kulturbærere og vinnertyper som vi så klart kommer til å savne. Både på isen, men kanskje aller mest utenfor isen. Men nye spillere kommer inn og kommer til å ta de utfordringene som ligger der, på strak arm. Jeg synes denne turneringen ble en ganske bra turnering av oss, og den følelsen tror jeg de fleste sitter med, sier Mathis Olimb.

Nå venter noen dager med sommerferie på guttene, før det er inn i styrkerommet før en ny sesong tar til.

— Den første tenniskampen blir vel på torsdag eller fredag, tror jeg, sier Mathis Olimb og gliser. Da handler alt om å slå lillebroren han har storspilt sammen med i VM.