Norge — Canada 2-3 (1-1, 1-1, 0-1):

MINSK (aftenposten.no): Norge ledet to ganger mot hockeystormakten Canada, men for tredje gang i dette VM ble det ettmålstap mot det som skal være langt bedre motstand.

Etter kampen gratulerte Roy Johansen Canada med seieren, men irriterte seg over dømmingen.

— Dette var god gammeldags 70/30-dømming. Det var pinlig. Spillerne våre var fritt vilt utpå der. Dårligere dømming har jeg ikke sett siden jeg selv spilte på 1980-tallet, sa landslagssjefen etter kampen.

Den halvtimen som da hadde gått fra kampen var slutt til han møtte norsk presse hadde han brukt til å irritere seg over dommerne.— Vi betalte prisen hele veien for å ikke være noen stormakt i hockey. Det var litt pinlig, egentlig.

- Hva reagerer du på?

— Jeg reagerer bare på køllebruken til de kanadiske spillerne. Det var tydelig at Canada ikke møtte Norge uten å ha speidet på oss på forhånd. Og de hadde speidet på Mathis Olimb. Men det er dommernes oppgave å slå ned på køllebruken. De slo han over hendene hele tiden, og han måtte ut et par ganger for å plastre og teipe fingrene. Det kunne fort gått en finger eller to der. Dommerne må ta for de slashingene som var gjennomgående i hele kampen, sukker Johansen overfor Aftenposten.

Ledet to ganger

Anders Bastiansen sendte Norge i ledelsen, før Canada utlignet. Mads Hansen, som spilte sitt siste VM for Norge, la på til 2-1, men Canada slo tilbake. Og fikk mange muligheter i overtall.— Vi ble hardt straffet av dommerne, sier Roy Johansen om de mange utvisningene til eget lag.

— Vi ga Canada mange avslutninger fra dårlige posisjoner, vi kriget foran eget mål og dekket mange skudd. Det var litt synd de fikk utligne sent i 2. periode. Vi hadde 1-0 og 2-1, men sånn er det. Det er bare å gratulere Canada med seieren og ønske dem lykke til i kvartfinalen. Vi ga det vi hadde og prøvde, men det holdt ikke, oppsummerte Norges landslagssjef.

Usikker fremtid

Han vet ikke hva fremtiden bringer. Kontrakten går ut over sommeren, og årets VM kan ha vært hans siste etter at han tok over for Leif Boork i 2001.

Men det ville ikke Johansen snakke om etter kampen.

Norge reiser hjem fra VM i morgen. For enkelte begynner en ny sesong med klubblaget allerede mandag.

PS! Morten Ask, Jonas Holøs og Ken André Olimb fikk prisen som Norges tre mest verdifulle spillere i årets mesterskap.