1. oktober måtte planene om Oslo-OL i 2022 skrinlegges, etter at Høyres stortingsgruppe besluttet at de ikke ønsket å støtte søknaden.

Nå har idrettstyret besluttet hvordan prosessen skal evalueres.

Idrettsstyremedlem Oddvar Johan Jensen skal lede et evalueringsutvalg, som også består av paralympisk-utøver Birgit Skarstein, fotballpresident Yngve Hallén, ishockeypresident Gerhard Nilsen, leder i Oppland Idrettskrets Berit Brørby, leder i Finnmark idrettskrets May Bente Eriksen og tidligere langrennsjef i FIS Odd Martinsen.

I tillegg skal journalist og forfatter Otto Ulseth sitte i utvalget.

— Jeg håper å kunne bidra til en nøktern og troverdig evaluering og vurdering av det som skjedde, sier Ulseth til Aftenposten.

Skal også se på 2018-prosessen

Han har vært en markant skikkelse i norsk idrettsdebatt i en årrekke, og var spesielt aktiv i debatten rundt SVT-dokumentaren som beskyldte norske langrennsløpere for å dope seg i mars.

Ulseth forteller at han var en tilhenger av Oslo 2022, og mener det bør være aktuelt for Norge å arrangere OL i 2026. — Utgangspunktet for evalueringsprosessen er at vi skal kunne gjøre det enda bedre ved en senere anledning. Vi kan samle nasjonen enda bedre om sånne prosjekter, sier Ulseth.

— Vi skal se på begge prosessene, både den med Tromsø, Trondheim og Oslo til 2018-OL og Oslo til 2022-OL, summere opp, og bli enige om hva som var bra, sier Ulseth.

Oddvar Johan Jensen sitter i idrettstyret, og er valgt til utvalgsleder.

— Dette er meget kompetente mennesker som gir utvalget komplementær kompetanse og utvalget skal jobbe på et selvstendig grunnlag, sier Jensen i en pressemelding fra idrettsforbundet.