Mye tyder på at Larvik Håndballklubb vil ri av stormen og avverge konkurs, men klubben trenger mer tid. Derfor er den selvpålagte fristen, som var 20. februar, utsatt til 27. februar.

— Vi jobber videre med folk i næringslivet som ikke har konkludert ennå. Der er i næringslivet de store pengene ligger, sier Harald Gaupen – konstituert daglig leder i LHK.

Håndballklubben har også drevet kollekt på tribunen, men det blir som bekker små sammenlignet med den elven av penger Vestfold-klubben fortsatt trenger.

- Hva slags signaler får dere fra næringslivet?

— De er i alle fall villig til å prate med oss.

- Og så sitter det kanskje noen storkarer på gjerdet som stepper inn og ordner det siste – hvis det mangler noe?

— Det er det vi håper på. Jeg fikk en hyggelig nyhet i dag. Det var et bidrag i hundretusenkronersklassen – uten at jeg vil si hvor mye.

Spillerne forelagt lønnskutt

Det var for snaut to uker siden at det kom for dagen at Larvik HK var i en akutt krise. Dårlig økonomistyring, fiasko med Jippi Lekeland og en uteblitt storsponsor fikk alarmklokkene til å ringe. Styret fastslo at fem millioner kroner må inn - og fem millioner må kuttes hvis konkurs skal unngås.

- Hvis klubben nå blir berget, som det ser ut til, er det en helt ny hverdag som venter?

— Hva tenker du på?

- Den største utgiften, spillerlønninger?

— Det er et av mange tiltak som vil gjøre verden lettere. Vi har hatt en dialog med spillerne hele veien, og vi har snakket med alle ansatte. Men foreløpig er det ikke besluttet noe. Det er også andre steder å kutte, men lønninger er den store utgiften, sier Gaupen, som har fått forutsetninger knyttet til noen av pengebidragene. En av dem er at de sportslige ambisjonene opprettholdes.

Utsettelsen av den selvpålagte fristen gjør at Larvik-jentene fortsetter ufortrødent videre på banen – antagelig med den samme suksessen som hittil. Onsdag venter Nordstrand hjemme i Arena Larvik. 25. februar er det bortekamp mot Oppsal.

I Champions League er neste kamp Larvik-Györ 28. februar – dagen etter deadline.