Den 23-år gamle håndballspilleren, søsteren til landslagets Nora Mørk, er tilbake etter skaden.

Ett år etter at hun ødela korsbåndet i kneet, og måtte bruke mange måneder på opptrening, overbeviser Thea Mørk på banen. I siste kamp i Mesterligaen ble det fire mål mot Viborg.

Mørk, som bestemte seg for å bli en bedre «ballbehandler» i perioden hun ikke kunne trene med de andre, skjøt også tusenvis av baller mot mål i skadeperioden. Og hun var ekstra tent på å bli en bedre straffeskytter.

— Hun ville bli en av spillerne som tar straffekast, og det har hun klart. Både mot Storhamar i serien og Viborg i Champions League satte hun inn ballene fra syvmetersmerket. Det er lenge siden høyrehendte i Larvik har tatt straffer, sier trener Tor Odvar Moen.

ta24e563.jpg

Han sikter til at de venstrehendte Nora Mørk, Linn Kristin Riegelhuth og Linn Jørum Sulland har hatt klippekort til den rollen.— Men nå har Thea blitt enda en kandidat. Hun har tatt mange hundre straffekast i treningsperioden, og vi ser nå at hun kan variere skuddene veldig.

Ble overveldet av populariteten

Thea Mørk føler seg ovenpå om dagen. Det har gått veldig fint fra hun fikk være med 2 x 10 minutter i cupfinalen på tampen av 2014, og til nå.

— Jeg har ikke tapt noe i skadeperioden. Sjongleringen og all treningen har gjort at jeg har fått enda bedre ballfølelse, sier hun.

Oslojenta, opprinnelig fra Bækkelaget, synes det var morsomt at videoen av henne tok slik av i hos Aftenposten.

— Det var overveldende, sier venstrekanten, som har satt seg nye mål.

- Jeg fikk være med på to landslagssamlinger før skaden. Nå jobber jeg for å kunne komme på landslaget.

Thea Mørk gleder seg til hver eneste kamp om dagen, og ser frem til neste oppgjør i Mesterligaen på fredag. Da er svenske Sävehof motstander i Göteborg.

— Det var ekstra morsomt å spille hjemme mot Viborg. Det var gøy å være tilbake på hjemmebane.

- Hva tenker du om at Larvik er i et økonomisk uføre som kan føre til at klubben går konkurs?

-Jeg tenker at spillerne må ha fokus på det sportslige og så får de som har peiling på økonomi ta seg av det. Jeg stoler på dem, sier Mørk, som er inne i sin femte sesong i Larvik. Hun har ett år igjen av kontrakten etter det.

— Jeg håper at det ordner seg i Larvik, legger hun til.