Hele 15 av 19 ganger i år har AaFK havnet under. Nå innser AaFK-spillerne at det blir blytungt å nå årets mål om trenden fortsetter.

For da Christian Gytkjær sendte Haugesund i føringen i første omgang i går var det langt ifra noen uvanlig følelse AaFK-spillerne satt igjen med.Vanvittige 15 av 19 ganger har Aalesund fått mål mot seg før de har scoret selv i årets eliteserie.Ikke bare slipper AaFK inn mål først heller. De slipper inn mange mål (40). Bare Sandefjord (43) og Mjøndalen lekker mer (46).

– Vi slipper inn tidlige mål altfor ofte, oppsummerer Trond Fredriksen det på særdeles enkelt vis.

Blytung oppgave

To kamper i år – totalt står laget med seks seiere – har AaFK vunnet etter å ha lagt under.

Jo Nymo Matland mener det blir håpløst å plukke nok poeng framover om tendensen fortsetter.

– Det er akkurat som om vi ikke våkner før vi ligger under. Det er klart det ikke går i lengden. Eliteserien er så jevn at det er en enorm fordel å score først, sier Matland.

Samtidig er det liten tvil om at ingen AaFK-ere vil slippe inn mål først. Spørsmålet er da hvordan man skal få bukt med utfordringen.

– Det er mye man kan gjøre med det, men akkurat nå har jeg ikke peiling på hva jeg skal si. Nå er det bare tungt, mener kaptein Sten Grytebust.

Jo Nymo Matland tror AaFK kan tjene på å være mer kyniske i førsteomgangene.

– Måten vi spiller på gjør at vi kan være veldig sårbar. Kanskje vi burde være mer direkte i førsteomgangene? Det kan hende det er lurt å gjøre som Haugesund ved å slå litt lenger før det åpner seg opp, sier han.

Vil ha mer vilje

Trener Trond Fredriksen virket særdeles skuffet etter 1-3-tapet i Haugesund i går kveld.

– En fryktelig kamp av oss, mener AaFK-treneren.Han mener oppkjøringen til kampen gjør det hele ekstra frustrerende.

– Jeg synes vi har tatt steg i treningshverdagen i det siste. Vi har skapt en hverdag der vi bare blir bedre og bedre. Da er det skuffende at vi ikke er nærmere å slå Haugesund når det gjelder og det faktisk handler om poeng, sier Fredriksen.

Han mener oppgjøret lenge var jevnt i går – i alle fall fram til Haugesund fikk den viktige 1-0-scoringen som gjorde at AaFK havnet under nok en gang.

– I de avgjørende situasjonene vil Haugesund mer enn oss. Det er det som er forskjellen og tungen på vektskålen slik jeg ser det. Fotball handler om å forsvare seg i forskjellige faser, og det blir litt for enkelt å score mål på oss. Vi må prøve å gjøre noe med det, sier Trond Fredriksen.