Etter sju halvkjedelige partier som alle endte som remis, tok det virkelig av i nattens parti. Først holdt begge spillerne på å felles av tidsbegrensningen før det 40. trekket.

Så kom tabbe på tabbe, både fra Karjakin og Carlsen. Til slutt ble det en kjempetabbe som felte Magnus Carlsen. Den regjerende mesteren gikk på et tap.

Forlot pressekonferansen

Men etter partiet var det Carlsens reaksjon som vakte mest oppsikt. Umiddelbart etter slutt gikk han rett forbi intervjuerne i pressesonen og gikk heller og satte seg på scenen før pressekonferansen.

LES OGSÅ:

Etter å ha sittet i 95 sekunder og ventet på sin russiske motstander var det nok. Han gestikulerte med armene, og forlot lokalet. Både Carlsens manager Espen Agdestein og Det internasjonale sjakkforbundets pressefolk forsøkte å stanse nordmannen, men han forlot bygningen uten å ha sagt noe til pressen.

— Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen før han gikk.

LES OGSÅ:

Magnus Carlsen ville ikke vente på Sergej Karjakin og forlot pressekonferansen før den hadde startet. Foto: Skjermdump, AGON Limited

Tirsdag morgen bekrefter Det internasjonale sjakkforbundet, Fide, at Magnus Carlsen vil få en bot på ti prosent av premiepengene han får etter VM. Avtalen med utøverne sier at de skal møte opp for pressen, både i pressesonen etter pariet, og på pressekonferansen. Vinneren får 5,5 millioner kroner, taperen får 3,5 millioner.

Fide sier at de forsøkte å overtale nordmannen til å komme tilbake, men Carlsen nektet.

— Forstår Carlsen godt

Russiske Karjakins manager Kyrillos Zangalis sier at han skjønner Carlsens reaksjon.

– Jeg forstår Carlsen godt. Han var veldig skuffet, og da går det an å reagere slik, sier Sergej Karjakins manager Kyrillos Zangalis til VG.

LES OGSÅ:

NRKs sjakkekspert Torstein Bae mener at nordmannen ikke håndterte situasjonen på en god måte.

— Jeg tror Carlsen mister fatningen. Han gjør flere svake trekk og han er skuffet over måten det skjer på. Mot slutten av partiet gjør han det ene dårlige trekket etter det andre. Derfor er han nok forbanna. Men dette ble ikke håndtert på noen god måte, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

LES OGSÅ:

«Pinlig og respektløst»

Nå risikerer Carlsen en bot fra Fide på mellom 350 000 og 550 000 kroner. Utøverne er pliktige til å møte pressen etter hvert parti.

Sjakkspiller, historiker og forfatter Hans Olav Lahlum var kjapt ute med sin mening om at Carlsen forlot pressekonferansen.

TV 2-kommentator og reporter Christian P Paasche mener at det ikke ser bra ut at Carlsen forlot lokalet uten å snakke med pressen.

Sportsjef i VG Øyvind Brenne, mener rett og slett av nordmannen er en dårlig taper.

Joachim Baardsen, sportsjournalist i Dagbladet, tror at VM-tittelen er i fare for Carlsen.

Mange Dagbladet-journalister satt opp under kampen i natt. Roy Wahlstrøm mener at Carlsen opptrådde uproft.

Flere fotballspillere har stått fram som sjakkinteresserte. VG har hatt Mjøndalens Mads Hansen i studio, og Fredrikstad-spiller Roger Risholt tok også til Twitter etter kampen.