BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASETRONDHEIM 20060921:Sandefjord-spillerne jubler etter å ha vunnet 5-2 over Rosenborg i semifinalekampen i fotballcupen mellom på Lerkendal torsdag kveld.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: KALLESTAD, GORM / Scanpix

I fjor tapte han semifinalen med Hønefoss på Molde stadion. Og i 2001 tapte han for Bryne som LSK-spiller. Men i kveld fikk Olav Zanetti sin store revansje. Og det er tydligvis noe spesielt med Zanetti og Rosenborg. For det var på Lerkendal cupeventyret virekelig tok av for Hønefoss i fjor, med seier i tredje runde — selv om det stoppet i semifinalen.

Det er glemt i kveld.

Guttedrøm

— Dette var helt herlig. Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Ekstra godt er det at med tanke på at dette er den tredje semifinalen jeg spiller, sier Zanetti, som ikke i sine villeste drømmer kunne spådd et slikt utfall.

— Jeg hadde vel ikke akkurat det. Tre redninger og to scoringer, oppsummerer han med et digert glis.

— Jeg vet ikke helt hva det er med meg og Rosenborg, humrer han.

Lyktes taktisk

Sandefjord sjokkerte et vaklevorent RBK med høyt press og stor aggressivitet fra start på Lerkendal. Kampen var i realiteten over etter 35 minutter. Da sto det allerede 0-4 på lystavla. Sjokkerte hjemmefans trodde knapt det de så.

— Vi lyktes hundre prosent med planen vår i første omgang. Vi byttet litt på formasjonen, og det åpnet store rom for meg på kanten, forklarer Zanetti, som definitivt aldri kommer til å glemme denne fotballkvelden på Lerkendal.