BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASETRONDHEIM 20060921:Sandefjord-spillerne jubler etter å ha vunnet 5-2 over Rosenborg i semifinalekampen i fotballcupen mellom på Lerkendal torsdag kveld.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: KALLESTAD, GORM / Scanpix
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASETRONDHEIM 20060921:Sandefjords Munoz Adriano, Tommy Knarvik og Olav Zanetti jubler over 2-0-scoringen under semifinalekampen i fotballcupen mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal torsdag kveld.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: KALLESTAD, GORM /Scanpix

Et svært offensivt Sandefjord-lag gikk rett i strupen på trønderne og scoret fire mål på de første 35 minuttene.

Knappe kvarteret var spilt da Tommy Knarvik fant en umarkert Andreas Tegström innenfor feltet. Svensken tok med seg ballen og tuppet den i mål fra fem meter.

Tre minutter senere satte vestfoldingene fart igjen. Olav Zanetti gikk på et løp fra egen banehalvdel, ble spilt igjennom alene med Hirschfeld og satte ballen kontrollert forbi keeperen.

Men Sandefjords høyreback hadde ikke tenkt til å gi seg med det. Ti minutter senere var han igjen innenfor RBK-boksen, løp forbi Mikael Dorsin og scoret nesten fra død vinkel.

— Første omgang var kjempeartig. Da satt det meste foran begge målene, sier Zanetti til TV2.

I tillegg til å score to mål, avverget han baklengsmål ved tre anledninger med oppofrende forsvarsspill på målstreken.

— Det er en drøm å endelig få spille på Ullevaal, fortsetter Zanetti, som to ganger tidligere har vært tapende semifinalist.

Da midtstopper Birger Madsen økte ledelsen etter en kjempetabbe av Vidar Riseth, var Rosenborgs cupfinaledrøm nærmest knust.

Pipekonsert

Steffen Iversen tente et lite håp for trønderne rett før pause, da han bredsidet Per Ciljan Skjelbreds innlegg bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

Rosenborg gikk i garderoben til pipekonsert fra Lerkendal-publikummet. Det syntes å ha tent spillerne, som kom ut med en helt annen innstilling i annen omgang.

Det første kvarteret var et eneste stort RBK-angrep, og da Jan Gunnar Solli fikk lurt ballen i mål etter Roar Strands presise pasning regnet de fleste med at den siste halvtimen skulle bli et stormløp mot buret til Bugge Pettersen.

Svakt forsvarsspill

Men det var helt til Christer Basma gjorde en generaltabbe på egen banehalvdel, Tegström snappet ballen og satte opp Fredrik Thorsen. Midtstopperen hadde en enkel oppgave med å punktere kampen for åpent mål.

Sandefjord møter dermed Fredrikstad til finale på Ullevaal 12. november.