Strømsgodset — Lillestrøm 2-1

Drammenseren var i fokus med landslaget. Og stortalentet fortsatte for klubblaget Strømsgodset med to flotte mål mot Lillestrøm.

Den unge midtbanespilleren scoret Godsets to mål på elegant vis, og han dominerte tidvis på kunstgressmatta. Den nye norske favoritten viste også tøffhet defensivt ved å vinne ballen flere ganger, i tillegg til å pådra seg et gult kort etter en susende takling.

Skolegutten herjet med voksne mannfolk. Og beviste at han leverer på høyeste nivå. Gang på gang.

Og etter at Lillestrøm var slått 2-1 på Marienlyst innrømmet Godset-trener David Nielsen at han var skuffet over lite spilletid for Norge.

— Jeg vet at Martin var forbannet fordi han fikk lite spilletid. Han var forbannet fordi han bare fikk spille 30 minutt mot Bulgaria, sa treneren til C More.

Hovedpersonen selv avviser imidlertid at han var forbannet.

— Det som ble sagt etter kampen i dag, stemmer overhodet ikke. Bare så det er klart! Deilige 3 poeng! skriver Martin Ødegaard på Twitter etter kampen.

— Jeg var verken skuffet eller forbanna med spilletiden jeg fikk på landslaget. Det var veldig stort for meg, og noe jeg ikke hadde regnet med, skriver 15-åringen.

I det 84. minutt ble den unge stjernen byttet ut til stående applaus fra hjemmelagets tilhengere, og det så ut som landslagsspilleren nøt opplevelsen.

– Oppmerksomheten er litt nytt og uvant, men jeg føler at jeg takler det bra. Jeg har fokus på fotball, sier Ødegaard, ifølge NTB.

— Vi spilte en veldig god førsteomgang. Vi hadde god kontroll frem til de reduserte. Det var en godt gjennomført kamp selv om det ble spennende på slutten, sa Ødegaard selv til C More.

Avgjorde i første omgang

Etter 21 minutter scoret Ødegaard kampens første mål. Midtbanespilleren fikk ballen noen meter inne på gjestenes banehalvdel på høyresiden. Han satte fart innover i banen og fikk gå nokså uhindret fram mot 16-meteren før han ladet venstreslegga. Arnold Origi så ut til å bli overrasket over skuddet. Kenyaneren fikk opp høyrehånden, men klarte ikke å avverge skuddet, noe han trolig selv vil være misfornøyd med.

– Boateng vant ballen, og jeg fikk gå upresset og skyte. Jeg bare tekker og bukker for det, forklarer Ødegaard selv.

Tjue minutter senere kontret vertene. Ødegaard fikk ballen på midtbanen og satte fart, før han sendte ballen videre. Fine kombinasjoner førte Øyvind Storflor i innleggsposisjon. Vingen la ballen 45 grader ut til Ødegaard på løp. Han bredsidet kula i høyre kryss på ekte målscorervis.

God kontroll

Annen omgang startet jevnt, men Strømsgodset virket likevel å ha god kontroll på kampen. Utover i omgangen tok vertene mer og mer over. Tidvis vartet de opp med fiffige kombinasjoner til hjemmesupporternes store begeistring.

Mot slutten kunne de dårlige avslutningene blitt kostbare. Med fem minutter igjen å spille, like etter at Ødegaard hadde forlatt banen, reduserte LSK. Et innlegg etter en corner som aldri ble klarert fant Simen Kind Mikalsen. Venstrebacken brassesparket ballen til Frode Kippe, som reduserte fra fem meter.

– Vi gjorde en god kamp der vi hadde mye energi. Dette var enda et steg i riktig retning, sier Godset-trener David Nielsen.

– Vi jobbet hardt, men kvaliteten i angrepene var ikke bra nok. Derfor tapte vi, sier avtroppende LSK-trener Magnus Haglund.