— Det er utrolig gøy å endelig få tilbake for all treningen jeg legger ned, sier Benedicte Hauge.

27-åringen slo gjennom allerede i 2006 da hun løp seg til semifinalen på 400 meter i junior-VM, og vant sitt første gull i senior-NM samme år. Hun løp også 400 meter hekk, der hun nådde semifinale i junior-VM i 2008. Men etter hvert stagnerte KIF-jenta, og etter at hun var ferdig med studiene i 2014-sesongen var hun inne på tanken om å legge opp.

Flyttet til Oslo og byttet klubb

— Jeg ville bare gi meg selv en sesong til. Da den gikk så bra, fikk jeg ny motivasjon, sier 400 meter-spesialisten.

Et nytt treningsopplegg fikk fart på karrieren igjen. Hun perset på både 100 (12,10), 200 (24,53) og 400 meter (53,59) foruten de mer ukurante øvelsene 300 og 500 meter.

— Bortsett fra på 200 meter i 2014, hadde jeg ikke perset siden 2009, sier Hauge.

NM i Haugesund ble imidlertid en nedturfor den daværende KIF-løperen.

Siden har hun flyttet med samboeren til Oslo, og under oppsyn av blant andre John Ertzgaard, sportslig leder i hennes nye klubb, Tjalve, har hun blitt betydelig raskere. Tre ganger i vinter har hun flyttet sin pers på 60 meter, siste gang til 7,76. — Benedicte har ekstreme ferdigheter på utholdenhet. For å ta et steg videre, trenger hun mer fart. Det har hun tatt til seg i vinter, og det ser vi resultatene av nå, sier Ertzgaard, som er rådgiver i treningen hennes.

Sikter mot EM- og vil se 52-tallet

Det er fortsatt Olav Magne Tveitå som er treneren hennes.

— Hurtigheten er en viktig indikator på hvor jeg står i forhold til en 400 meter. Når jeg øker toppfarten, kan jeg åpne raskere på de første 200 meterne uten at det koster for mye. Og likevel har jeg like mye krefter igjen til avslutningen, sier Hauge.

Les om sprinttalentet Even Meinseth, som også er i rekordform.

Det kan bli gull verdt når målet er løpe under EM-kravet (53,40) og helst se 52-tallet på 400 meter.

— Så lenge jeg får trent godt og holder meg skadefri, vil jeg si at det er realistisk, sier Hauge.

— De neste to månedene er kritiske med tanke på trening med mer kvalitet og mer piggsko. Kommer hun skadefri gjennom, føler jeg meg trygg på at hun klarer EM-kravet, sier Ertzgaard.