Samtidig som Brynhildsen kjemper for å bli ferdig med innsidehandel-saken som har forfulgt ham som et mareritt i snart seks år, forbereder han et nytt og langt mer lystbetont kapittel i livet.

TVNorges kanal Max , som har overtatt eliteserierettighetene NRK ga fra seg etter 2010-sesongen, har ansatt 45-åringen som programleder for fredagssendingene som vil preget norsk fotball i år.

— Max er et nyopprykket lag med en gründerkultur som minner meg om oppstarten av TV2, som jeg var med på. Målet er å gjøre fredagen til en festdag for fotball, og endre sementerte TV-vaner, sier den tidligere journalisten og programlederen til Aftenposten.

Statistikksenter Eliteserien:

- Unik erfaring

Kanalen hadde i utgangspunktet tenkt å presentere Brynhildsen, andre nye fjes og opplegget for «Fotballfredag» om en uke, men på direkte spørsmål fra Aftenposten bekrefter TVNorges kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen at Brynhildsen er ansatt.

— Brynhildsen har en TV-erfaring som er helt unik. Han har ledet over 200 direktesendinger, inkludert VM og Champions League, så dette valget er utelukkende faglig vurdert, sier Bergestuen.

— Innsidedommen mot ham vil kanskje gjøre Rune Brynhildsen til en omdiskutert mann, og det har vi forståelse for. Men vi har lagt vekt på hans faglige kvaliteter. Han er kjempetent, veldig entusiastisk og comebackklar, men ydmyk i forhold til at TV-verdenen har forandret seg siden forrige gang han var inne, sier Bergestuen.

Rådgiver på siden

I 2007 ble Rune Brynhildsen dømt til 10 måneder ubetinget fengsel for innsidehandel og overtredelse av verdipapirloven. Sommeren 2008 ba han selv om å få starte soningen, for å bli ferdig med saken. Han ble løslatt etter kort tid fordi Høyesterett ville behandle hans anke over saksbehandlingsfeil i lagmannsretten. Høyesterett opphevet dommen fra lagmannsretten.

I går var Brynhildsen tilbake i Høyesterett fordi sakens straffenivå skal vurderes på nytt.

— Det vil fortsatt gå en stund før jeg får vite hvordan det går. Det skal uansett bli godt å få snudd den siden av boken. Jeg har full respekt hvis noen ønsker å reagere for at jeg skal ha denne jobben. Norge er et raust land med stor takhøyde for tilgivelse av mennesker som ønsker å komme seg videre etter å ha tatt sin straff. Dessuten glemmer vi fort, selv om livets minnebrikke Google gir noen av minnene evig liv, sier den nye programlederen.

De siste årene har han jobbet som PR-rådgiver, og også som rådgiver for kjente idrettspersonligheter som Bjørn Einar Romørenm og Jaysuma Ndure. Det skal han fortsette med. Max jakter på ytterligere én person som kan dele jobben med ham.

Canal+-sportsleder Kenneth Fredheims navn har flere ganger vært oppe i den anledning.

PS! Max har også fått Aftenpostens prisbelønte videoreporter Christian Thorkildsen med på laget. Han skal ha permisjon fra avisen for å jobbe med TVNorges fotballmagasin.

FAKTA

Rune Brynhildsen

Født 26. juni 1965 i Sandefjord

Yrkesbakgrunn: Startet som journalist som 13-åring. Har blant annet bak seg fire år i Aftenposten, var med på oppstarten av TV2, ledet programmet «Øyenvitne», begynte i PR-bransjen, men ble hentet inn av TV3 for å lede Champions League-sendingene fra 1996-2001/02. Ble sjefredaktør og administrerende direktør i P4 i 2002 etter å ha startet to forskjellige PR-byråer. Har jobbet for seg selv som PR-rådgiver siden 2007, og skal fortsette med det.