Benidorm. Copa Del Sol. Molde FK - Wisla Krakow 2 - 0.Ole Gunnar Solskjær stilte opp til fanfoto etter kampen.FOTO: ERIK BIRKELAND Foto: ERIK BIRKELAND
Benidorm. Copa Del Sol. Molde FK - Wisla Krakow 2 - 0.Ole Gunnar Solskjær stilte opp til fanfoto etter kampen.FOTO: ERIK BIRKELAND Foto: ERIK BIRKELAND

I går ble det klart hvilke kamper som vises på fjernsyn i de sju første serierundene av årets eliteserie.

Og sjøl om MFK «kun» møter nyopprykkede Sarpsborg på bortebane, er kampen plukket ut til å være den første som sendes av samtlige.

- Optimal kamp

Det er ikke tilfeldig, skal vi tro de som bestemmer hvilke kamper som skal vises på fjernsyn.

- Ole Gunnar Solskjær kommer tilbake som hjemvendt helt, MFK er et lag det knytter seg store forventninger til, Sarpsborg er nykommere og det samme er vi.

— Det er en helt optimal kamp å starte med, sier fotballsjef Eskil Andreassen i fjernsynskanalen Max til Romsdals Budstikke.

Han og kanalen fikk muligheten til å vise oppgjøret fordi TV 2 - som har førstevalg i hver serierunde, valgte å vise klassikeren Brann - Rosenborg i stedet.

— Det er bittert å ikke kunne tilby Solskjærs comeback, for vi ville gjerne vist den kampen sjøl, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2. ## - Solskjær er en gave

Han mener Ole Gunnar Solskjær er en gave til en eliteserie som ellers ser ut til å kunne bli skremmende tynt besatt med det store stjernene.

— Det går ikke å sette ord på hvor viktig det er å ha Solskjær i en sesong der flere av profilene er borte. Vi kan nevne i fleng; Anthony Annan, Erik Huseklepp, Moa og Tor Hogne Aarøy.

— Det kommer helt sikkert nye profiler, de er en fornybar ressurs, men Solskjær er en gave til Tippeligaen. Det er et eventyr å få være med på, sier Hansen Hagen.

Sjøl om MFK kun er plukket ut til tre fjernsynskamper de sju første rundene, er ikke det et tegn på at «Solskjær-effekten» allerede er på retur.

Kan gange opp interessen

Tvert imot tror Jansen Hagen at den kommer til å blomstre opp når serien sparkes i gang i mars.

— Interessen som har vært etter at han ble presentert kan vi gange med ti når publikum kommer ut av vinterdvalen. Den største norske fotballstjernen skal lede en hardtsatsende klubb. Det blir en fantastisk berikelse for hele produktet, mener TV 2-sjefen.

Det er kollega Andreassen i den nystartede kanalen Max enig i.

— Solskjærs retur har veldig mye å si for interessen. Det er utelukkende positivt at han er tilbake i Norge, sier Max-sjefen.

Mye Rosenborg

Ikke overraskende er Rosenborg plukket ut flest ganger til å være ett av to lag i hovedkampen søndag kveld.

Men Jansen Hagen erkjenner at fem av sju er mye sjøl for en kommersiell kanal.

— For oss skal sportslige og kommersielle hensyn gå opp i en «høyere enhet», og vi prøver å få til en geografisk spredning. Det er ikke ideelt med Rosenborg i fem kamper, men serieoppsettet er nå en gang slik, og det ville vært dumt å se bort fra RBK, sier han.

- Det sportslige er det viktigste, men vi er jo en kommersiell kanal, sier Andreassen.

PS! Oppsettet gjør at Åge Hareide og Viking ikke spiller søndagskamp i en eneste av de åtte første serierundene.