I dag ble kampoppsettet for eliteseriens sju første runder klart. Molde har fire bortekamper mot henholdsvis Sarpsborg, Viking, Brann og Lillestrøm.

Kampen mot Sarpsborg skal spilles på en fredag, mens kampene mot Viking, Brann og Lillestrøm er satt opp på mandager. Lillestrøm-kampen skal riktignok spilles 16. mai.

— Blir vanskelig

Det er en kjent sak at supportene har liten sans for kamper på ukedager og leder i Moldes supporterklubb, Eva-Brit Mauseth, liker det ikke bedre i år.

- Dette er jo en sak hele supporter-Norge er opptatt av, ikke bare Molde. For oss som har lyst og økonomi til å støtte laget også på bortebane blir det veldig vanskelig når kampene settes opp slik, sier hun til Rbnett.

— Fredagskamper har vi mer eller mindre gått med på, men mandagskamper er en uting.

To døgn på reise

Dersom man skal kjøre bil eller buss til Moldes første bortekamper denne sesongen må man regne med lang reisetid. Kampene i Sarpsborg, Stavanger og Bergen, som alle spilles på ukedager, vil ta til sammen rundt 22 og en halv time på vegen om vi skal tro gulesider.no. Og dette er bare en veg. Om en kjører bil fram og tilbake til de tre bortekampene vil det altså ta nesten to døgn sammenlagt!

— Det sier seg selv at det blir vanskelig når kampene legges til ukedager. Om en velger å fly i steden for å kjøre blir det dyrt. Flyprisene stiger, på noen strekninger er det nesten ikke konkurranse. I tillegg må man legge ut for overnatting, sier supporterlederen.

- Det blir rett og slett umulig for oss supportere når kampene legges til mandager.

- Dobbeltmoral

— Det er dobbeltsidig at lagene går med på slike TV-avtaler, får betalt og senere går ut og klager på publikumssvikt, mener Mauseth.

Og dette gjelder ikke bare bortekampene, legger hun til, også hjemmekamper som spilles sent.

- Supportere med familie kan få problemer, og værforholdene spiller også en stor rolle. Det blir fort veldig kaldt når kamper spilles sent på denne tiden av året.

Men supporterlederen er stort sett fornøyd med de to hjemmekampene som foreløpig er satt opp.

— Vi er heldig i og med at vi har fått søndagskamper hjemme. De endrer jo på oppsettet hele tiden, men foreløpig er vi heldige. Bare litt synd at de spilles så sent.

Tror på mye publikum

Oppsettet til tross, Eva Brit Mauseth har tro på at mange supportere vil komme på hjemmekampene til Molde denne sesongen.

- Vi har 100-årsjubileum, ansettelsen av Solskjær og flere nye spennende spillere i år. Mye som trigger interessen. Så lenge laget klarere å samle litt poeng tror jeg det vil bli mye publikum på kampene.