David Beckham. Foto: NTB scanpix

Zlatan Ibrahimovic overrasket alle da han feiret scoringen sin mot Caen på lørdag, med å vise frem 50 tatoveringer av navn på overkroppen. Tatoveringene viste seg å være et PR-stunt for Verdens matvareprogram (WFP). Hensikten var å rette offentlighetens oppmerksomhet til de 805 millioner menneskene i verden som lider av sult, ifølge WFP.– Mitt navn Zlatan Ibrahimovic. Folk kjenner meg igjen overalt hvor jeg drar. Sier navnet mitt. Heier på meg. Men det finnes navn ingen heier på. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Cheeuy, Mariko. Hvis jeg kunne, skulle jeg ha skrevet alle navnene på kroppen, men i dag er 805 millioner mennesker som sulter i verden. Altfor mange av dem er barn. De lider under krig, naturkatastrofer og ekstrem fattigdom. Jeg har supportere over hele verden. Fra og med i dag vil jeg at støtten skal gå til dem som virkelig trenger det. Så når du hører mitt navn, vil du tenke på dem. Når du ser meg, vil du se dem, sier Zlatan i en reklamefilm han har gitt ut sammed med WFP.

Hylles

Stuntet har, ikke overraskende, fått oppmerksomhet rundt omkring i fotballverdenen. David Beckham, som spilte med Zlatan i PSG i 2013, hyller sin tidligere lagkamerat.

— Det er fantastisk å se min venn Ibra gjøre dette for World Food Programme, skriver Beckham på Facebook og lenker til reklamefilmen.

Også tidligere Stabæk-spiller og nåværende fotballekspert Daniel Nannskog skryter av Ibrahimovic.

— Det er helt fantastisk! Det er utrolig bra. At han virkelig vil bidra, er et kjempebra initiativ av Zlatan. Når man er en stor idrettsprofil, er man også en et stort forbilde som har mulighet til å bidra. Det er velkomment, og jeg mener at man også har et ansvar, sier Nannskog til Expressen.

Tatoveringene er borte

Det var usikkert om Ibrahimovic sine tatoveringer var permanente, men det avviste han på en pressekonferanse søndag.

— Tatoveringene er borte i dag, men navnene er der ute fortsatt.

På kampanjesiden «805 million names» kan man lese om ni av personene som prydet Zlatans kropp. Det vites ikke om superstjernen vil gjøre flere lignende stunt i fremtiden.