22. april er det premiere på "Pyromanen", filmatiseringen av Gaute Heivolls bok "Før jeg brenner ned". Den handlet om frykten som raste i den lille bygda Finsland i Songdalen i 1978 da en pyroman skapte panikk med å sette fyr på hus, låver og utløer. Noen av dem var det folk i.

Nå er traileren til filmen klar, og regissør Erik Skjoldbjærg er meget fornøyd med resultatet.

— En personlig film

— Dette er på mange måter en personlig film. Jeg har fulgt den helt siden boka kom ut. Da tok jeg umiddelbart kontakt med Gaute Heivoll og spurte om jeg kunne filmatisere den. Dette er en viktig film for meg, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

- Hvorfor er den så viktig for deg?

— Da jeg leste boka, tok den meg emosjonelt. Jeg kjente meg igjen i foreldrerollen. Vi gjør alt vi kan for barna våre, men vi aner ikke hvordan det ender. Selv om dette er en hendelse som skjedde for lenge siden, mener jeg temaet treffer tiden i dag. Det handler om et ungt menneske som ikke finner sin plass i samfunnet han vokser opp i.

30 millioner

Våren 2015 startet innspillingen av «Pyromanen» som er basert på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned». Filmen har et budsjett på over 30 millioner kroner.

Trond Nilssen har hovedrollen som pyromanen. Agnes Kittelsen spiller Elsa, brannsjefens kone, og Henrik Rafaelsen spiller lensmannen.