New York Rangers-Tamba Bay Lightning 0-2 (3-4 i kamper)

NEW YORK (Aftenposten): Alt virket så lovende for New York Rangers før nattens skjebneoppgjør med Tampa Bay Lightning.

Stillingen var 3-3 etter seks spilte kamper, men newyorkerne hadde et psykologisk overtak etter at de knuste laget fra Florida 7-3 i forrige kamp.

Rangers-fansen var høylytte, men det hjalp så lite mot gjestene. Foto: Kristoffer Rønneberg

Kamp nummer syv skulle Rangers vinne. Slik de har for vane å gjøre. Før gårsdagens kamp hadde laget aldri tapt en kamp nummer syv på hjemmebanen Madison Square Garden.

Zucca på tribunen

Men alle seiersrekker har en ende. Og i natt kom Rangers frem til sin.

Etter 0-2 i syvende og siste kamp endte Tampa Bay Lightning som med den gjeve finaleplassen.

Dermed klarte ikke Rangers å gjenta bedriften fra i fjor, da laget kom helt til Stanley Cup-finalen. Den gang var norske Mats Zuccarello Aasen en viktig del av laget. I natt satt han på tribunen, mer enn en måned etter at han fikk en puck i hodet og ble sykmeldt på ubestemt tid.

— Jeg tror vi ville vunnet i dag hvis Zucca hadde spilt, sier Remy Gallo (21), en av flere tusen blåkledde Rangers-fans som måtte trasket slukøret hjem fra Madison Square Garden i natt.

- De ville åpenbart ikke vinne

På ryggen har Gallo spillernummer 36 og navnet «Zuccarello» skrevet i store bokstaver. Han er dermed blant de få som ikke har målvakt Henrik Lundqvist som sin favoritt.

— Zucca gjør de andre spillerne bedre. Derfor var det et så stort tap da han måtte ta en pause. Vi har merket på hele laget den siste måneden at han ikke har vært der, sier Gallo.

Han var irritert på Rangers etter det sure tapet mot Lightning.

— De var jo ikke til stede. De ville åpenbart ikke vinne. De spilte elendig, konstaterer 21-åringen.

Lundqvist briljerte

Rangers hadde trolig måttet tåle et større tap hvis ikke det hadde vært for målvakt Lundqvist, som briljerte med flere superredninger i nattens kamp.

Mats Zuccarello Aasen Foto: NTB SCANPIX

Fremover skapte newyorkerne nærmest ingenting. Etter to perioder sto det 0-0.I Madison Square Garden, der Rangers-tilhengerne er kjent for å skape enorm stemning, var det tyst under store deler av kampen. Selv ikke da Nirvana dundret ut av høyttalerne og storskjermene skrek «MAKE NOISE!» klarte de 18.007 tilskuerne å få taket til å løfte seg.

Da tredje periode var over, hadde mange av New York-lagets tilhengere allerede forlatt byens storstue og beveget seg inn i Manhattans gater.

Første finalekamp på onsdag

Mens publikum forsvant etter kampslutt, tok Tampa Bay Lightning imot premien som viser at de har vunnet den såkalte østlige konferansen og at de dermed er klare for finalen i Stanley Cup.

Natt til søndag blir det klart om Florida-laget skal møte Chicago Blackhawks eller Anaheim Ducks i finalekampene, som begynner allerede på onsdag i neste uke.