Fansen drømmer stadig om et comeback for Mats Zuccarello. Men det blir ikke i nattens kamp.

-  Det er ganske tydelig at alle savner Zucca, sier TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik. Han frykter at sesongen nå kan være over for klubben fra «The Big Apple» før den norske yndlingen er tilbake fra skade.

Ifølge trener Alain Vigneault blir Zucca stadig bedre og er nå listet som «dag til dag».

-  Det betyr jo i utgangspunktet at han er nærmere spill enn om han er «ute på ubestemt tid». Samtidig sa treneren at det er veldig usikkert når han er tilbake. Så kanskje har de bare satt ham på «dag til dag» for å skape litt entusiasme? undrer Erevik.

To matchpucker

Det siste trenger Rangers foran bortekampen i Florida natt til onsdag. Hjemmelaget Tampa Bay Lightning skaffet seg to matchpucker da de vant 2-0 i Madison Square Garden natt til mandag. Rangers lå under 1-3 i kamper mot Washington i forrige runde av sluttspillet, men klarte å komme tilbake og avansere.

—  Ja, det er jo ikke slik at vi ikke har vært i en lignende situasjon før, sa keeper Henrik Lundqvist etter tapet i kamp fem.

—  Vi må bare gå ut og spille den beste kampen dette året, mente trener Vigneault.

Når TV 2-ekspert Erevik uttaler seg om Zuccarello, gjør han selvsagt det med norske øyne. Men det er en gjengs oppfatning også hos de amerikanske ekspertene at Rangers dypt savner en av sine mest kreative spillere.

-  Ikke seg selv

-  Jeg synes en spiller som Rick Nash ikke har vært seg selv etter at Mats forsvant. Jeg ser heller ingen andre på laget som kan slå pasninger som åpner et forsvar totalt, slik vår mann kan, mener Erevik som også er hoderystende til overtallsspillet Rangers presterte på hjemmebane i siste kamp.

—  I tillegg er det urovekkende hvor mange mål laget slipper inn mot nettopp Tampa, legger han til.

Statistikken mellom lagene denne sesongen gir ham rett:

I grunnserien vant Tampa alle tre kampene med 15-6 i målforskjell.

I sluttspillet står det 3-2 i kamper og 16-14 i målforskjell med fordel Tampa.

-  De har i hvert fall to gode rekker som produserer mye, samtidig som keeper Ben Bishop har vært altfor god, sett med Rangers-øyne, understreker Bjørn Kr. Erevik.

New York Rangers hadde treningsfri/reise i går, noe som er med på å utelukke et comeback for Mats Zuccarello allerede i natt.

Ifølge NHLs regler må en spiller, som har vært utestengt etter hodeskade, ha minst én full kontakt-trening med laget og ikke vise noen symptomer etterpå før han kan bli klarert for spill.