Det var tydelig at Newcastle-forsvaret hadde lært leksa si etter Robert Koren og Michael Mifsuds oppvisning på St. James' Park forrige helg. I første omgang klarte ikke Koren & co å trenge gjennom den engelske forsvarsmuren en eneste gang.

Gjestene skapte heller ikke mye i starten, men til Uwe Röslers store ergrelse scoret halvskadde Shola Ameobi etter en halvtimes spill. Ameobi vant en duell med Frode Kippe etter en retur fra keepervikar Otto Fredrikson, og kunne enkelt plassere ballen i mål.

Eneste spiss

-Newcastle var heldige, og fikk et mål ut av intet. Etter scoringen gikk troen litt ut av laget, og med 2— 0 drepte de kampen, sier den tyske treneren.

For målscoreren var ikke ferdig for dagen. Bare seks minutter senere satte han inn et innlegg fra Scott Parker, og dermed hadde han i bunn og grunn allerede avgjort kampen.

-Spisser blir alltid målt i antall scoringer, det er det vi lever av. Det var veldig deilig å score i dag, og forhåpentlig en god start for resten av sesongen for meg. Jeg fikk bevist for meg selv at jeg duger, og at jeg er god nok for Newcastle, sier Ameobi til Aftenposten.

80 prosent

Hadde Newcastle hatt flere spisser i troppen hadde ikke matchvinneren spilt kampen. For som eneste tilgjengelige angriper, måtte han spille, selv om han i følge manager Glenn Roeder bare er på 80 prosent av kapasiteten sin etter at han skadet seg på trening på torsdag.

-Shola har all rett til å være fornøyd med seg selv i dag. Han viser i dag hva han kan være for oss, for selv om han ikke er 100 prosent klar, så går utpå der og spiller en god kamp. Han har sett muligheten til å spille seg inn på laget før sesongen starter for alvor, skryter Roeder.

-Lillestrøm klarte aldri å komme ordentlig tilbake, og det ble tidlig klart at de tre scoringene de måtte ha for å sikre en plass i UEFA-cupen var milevis unna. Situasjonen ble ikke akkurat bedre av at Arild Sundgot måtte forlate banen med 25 minutter igjen å spille, mens alle LSK-byttene var foretatt.

-Eventyret over

I spill ti mot elleve, ble vondt verre, og i kampens siste spilleminutt fastsatte Emre Belezoglu sluttresultatet til 3-0 med et vakkert langskudd. Lillestrøms spill i Europa var dermed over for denne gang.

-Newcastle var klart bedre enn oss, men ikke noe spesielt bedre før scoringen. Dette var uansett en fin erfaring for oss, men nå er eventyret over. Nå kan vi konsentrere oss om det som er viktig for oss denne sesongen, påpekte Rösler.