— Vi startet kampen godt og fulgte taktikken vi hadde lagt på forhånd. Alt gikk etter planen da Newcastle fikk et mål ut av ingenting som avgjorde hele kampen, mener Lillestrøm-treneren etter kampslutt.

Lillestrøm som rystet storlaget fra England med kjempespill og uavgjort i Newcastle startet også lørdagens oppgjør godt. De første 25 minuttene på Åråsen var jevnspilte, men Lillestrøm hadde kommandoen på eget gress. Men fremover på banen gikk ikke kanarifuglene.

-Vi ville vente på Newcastle som måtte fremover. Etter 1-1 borte var vi i UEFA-cupen med 0-0, forklarer Rösler.

— Målet var å ødelegge Newcastles spill helt til de ble stresset og ukonsentrerte, og så avgjøre til vår fordel. Dessverre fikk de et helt unødvendig mål på en dødball som ikke engang burde ha vært dømt. Etter at Newcastle fikk sitt første mål hadde de kontroll. De vant fortjent i dag. Newcastle var mye bedre enn oss, medgir Lillestrøm-sjefen.

Omdiskutert scoring

Scoringen Rösler omtaler som unødvendig startet med et frispark fra 25 meter. Et frispark Rösler etter kampen hevdet at kom ved filming. Emre gjorde en kort variant og helet ballen til N'Zogbia som klinket til mot mål. Fredrikson måtte gi retur. Storvokste Frode Kippe falt i duell med Ameobi, og Newcastle-spissen scoret enkelt. Kippe hadde sitt å si om Newcastles første mål.

— Jeg ble helt klart dratt ned i feltet i duellen på returen av frisparket, sier Kippe.

— Det er ingen tvil om det. Dessverre er det en spiller mellom meg og dommeren, så det er nok ikke så lett å se det for han. Men frisparket jeg burde hatt er i mine øyne klart, sier kapteinen.

Etter 0-1 målet tok Newcastle fullstendig over styringen i kampen, og både 2-0 og 3-0 var fullt fortjent av engelskmennene. Deres andre mål kom allerede etter 36 minutter og avgjorde i realiteten kampen. 3-0 kom på tampen av annen omgang, og var en perle av et langskudd fra Emre. Lillestrøm var et nummer for små, og kom aldri inn i kampen igjen etter 0-1. ## Æren i behold

Allikevel var Kippe fornøyd med figuren LSK gjorde i sitt møte med Intertotocupen.

— Det er gøy å se at vi i perioder kan matche de virkelige europeiske storlagene. Intertoto-kampene har vært en flott erfaring uansett, avslutter LSK-kapteinen.

Også Uwe Rösler syntes europadrømmen ble avsluttet med æren i behold.

— Vi spilte godt, og vi fikk til det vi prøvde på i Newcastle. I dag gjør vi alt riktig i en halv omgang. Da er eventyret ferdig, og vi kan ta fatt på det viktige, nemlig cupen og serien her hjemme, avslutter LSK-sjefen.