Espen Olsen sørget for Sogndal-seier på Aspmyra med et knallhardt vristskudd i sluttsekundene. Ole Jørgen Halvorsen slo opp på Tommy Øren, som brukte brystkassen til å legge ballen til rette for Olsen. Han gjorde alt rett, og Pavel Londak i Glimts mål var uten sjanse til å redde.

– Fantastisk deilig

– Den satt, den. Det var deilig å få seieren på overtid, helt fantastisk deilig, sier matchvinneren til NRK.

Egentlig hadde 0-0 gitt et bedre bilde av den søvndyssende affæren. Sogndal så hele tiden ut til å være greit fornøyd med ett poeng, mens Bodø/Glimt ikke evnet å skape det helt store.

Ole Jørgen Halvorsen hadde Sogndals største mulighet før pause. Han fikk avslutte fra kort hold etter seks minutter, men Londak fikk reddet til hjørnespark.

Ufrivillig sørget hjemmelagets forsvarere for omgangens mest underholdende øyeblikk etter 28 minutter: Ruben Imingen klarerte ballen rett inn i eget felt. Der beinet Per Verner Rønning ballen rett i stoppermakker Johan Lædre Bjørdal. Heldigvis for de gule ble det bare hjørnespark – og ikke en You Tube-hit av et selvmål.

Nesten i eliteserien

Annen omgang ble ikke særlig lystigere enn den første, men det bryr nok de færreste av Sogndal-tilhengerne seg om så lenge avslutningen på kampen ble som den ble. Seieren gjør at kun en totalkollaps kan ta fra Sogndal muligheten til å spille eliteseriefotball i 2011. – Det blir nærmere og nærmere i hvert fall for hver kamp, smiler Olsen.

Også trener Harald Aabrekk var en glad mann.

– En fantastisk jobb av gutta. Jeg synes vi var taktisk gode. Når muligheten bød seg, så satt han den, sier Aabrekk.