— Vi er ikke med fra starten av og er ikke klar til kamp. Det er veldig skuffende å se og skal ikke være lov, sier Bryne-trener Tommy Bergersen til Aftenbladet.no

For da 34 minutter var spilt, lå Bryne under med hele 0-3. Og da hadde laget fra Jæren vært det beste laget på banen i store deler av omgangen. Men det hjelper som kjent lite når Bryne-forsvaret sviktet i de avgjørende situasjonene. Tapet, kombinert med Tromsdalens seier over Strømmen, gjør at Bryne nå befinner seg fattige to poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen å spille.

Bryne fikk den verst tenkelige starten på oppgjøret mot bunnkollega Mjøndalen. I regnværet på Nedre Eiker tok de brunkledte vertene ledelsen da Daniel Hugo Reinoso Herrera raget høyest på et hjørnespark etter fire minutter og stanget Mjøndalen foran.

Scoringen så ut til å vekke Bryne som reiste seg etter kalddusjen og tok kommandoen i kampen. Selv om de store målsjansene uteble, var det ingen tvil om at Bryne var det friskeste laget og kontrollerte banespillet på den tunge gressmatten. Helt til Mjøndalen fikk frispark på 20 meter. Den sjansen utnyttet Erik Midtgarden som vakkert skrudde inn 2-0 over Bryne-muren.

Frisparkscoringen rystet det unge Bryne-laget, og drøye ti minutter senere var det duket for nok en Mjøndalen-scoring. Mads Hansen dro seg elegant inn fra venstrekanten, gikk lekende lett forbi to Bryne-forsvarere og hamret inn 3-0 i det lengste krysset.

- Jeg synes vi spiller tidvis bra fotball, også i 1. omgang, men vi slipper inn altfor enkle mål. Da blir det vanskelig å få med seg poeng, sier Bergersen.

To straffer på to minutter

Etter pause kom Bryne på banen med mer energi, kampvilje og presisjon. Laget fra Jæren fikk muligheten til å redusere etter 53 minutter, da en Mjøndalen-spiller handset på et hjørnespark, men Aleksander Midtsians straffespark ble reddet av Mjøndalens keeper. Bare to minutter senere fikk Bryne nok en sjanse fra ellevemeteren etter nok en hands i vertenes felt. Denne gangen lyktes de røde og hvite, og Geir André Herrems scoring ga laget fornyet håp om poeng.

De siste 35 minuttene kan egentlig oppsummeres som et eneste langt stormløp mot Mjøndalens mål. Men når både stolpen og tverrliggeren sto i veien for Brynes avslutninger, og også sjanser alene med Mjøndalens keeper ble skuslet bort, ble det til slutt nok et tap for Tommy Bergersen og Bryne.

- I 2. omgang er det bare ett lag på banen. Vi ruller opp angrep etter angrep og skaper en rekke store sjanser. Dessverre klarer vi ikke å utnytte disse. I dag manglet vi noen prosenter og da blir det ofte tap, konkluderer Bryne-treneren.