Med ekte hattrick i annen omgang sendte Sogndal-spiller Ørjan Hopen det norske G19-landslaget videre i EM-kvalifiseringen.

Norge måtte slå Skottland med to mål for å være sikret avansement, og det gikk akkurat. 1-1 ved pause ble til 4-2-seier og annenplass i gruppen bak vertslandet Estland.

For å bli gruppevinner måtte Norge vinne med tre mål. Den marginen var inne etter Hopens trippel, men et selvmål av Magnar Ødegaard ni minutter før slutt fastsatte resultatet.

– Dette var en fantastisk bra kamp av oss, og noe av det beste dette kullet har gjort. Guttene tok virkelig tak og viste enorm energi og spilleglede, sa landslagstrener Bård Flovik til fotball.no.

Fredrik Gulbrandsen fra Lillestrøm ga Norge en god start med scoring i det 20. minutt, men James Keatings utlignet på straffespark før pause.

Så begynte Hopen sitt show. Han scoret i det 48., 56. og 77. minutt og førte Norge opp i 4-1-ledelse.

Tre på seks

Norge startet kvalifiseringen dårlig med 0-2-tap for Estland. Både Estland, Norge og Skottland endte med seks poeng etter at alle lett slo Liechtenstein. Da ble det innbyrdes oppgjør som avgjorde.

Med 3-2 i mål for Estland, 4-4 for Norge og 4-5 for Skottland ble det Estland og Norge som gikk direkte videre. Skottene må håpe at de står igjen som en av de to beste treerne når alle de 13 gruppene er ferdigspilt.

Dersom total målforskjell talte, ville Skottene for øvrig vært gruppevinner foran Estland og Norge.

For Ørjan Hopen ble det en god dag. Mens han gjorde sin heltedåd for landslaget, tok lagkameratene i Sogndal enda et steg mot eliteseriespill med borteseier mot Bodø/Glimt. (©NTB)