Tidligere har flere kommuner, slik som eksempelvis Oslo kommune, gjenåpnet vederlagsordningenfor tidligere barnevernsbarn som har vært utsatt for overgrep eller omsorgssvikt i institusjoner eller fosterhjem mens de var under plassering av kommunens barnevern.

Etter at bystyret i Kristiansand i 2007 vedtok «sin» oppreisningsordning sluttet alle kommuner og begge fylkeskommunene i Agder seg til den kommunale oppreisningsordningen, med unntak av Arendal og Froland.

421 søknader

I løpet av 3-årsperioden som arbeidet varte, mottok sekretariatet 421 søknader der 408 søknader ble behandlet. 247 personer fikk innvilget kommunal oppreisning, der deltagerkommunene til sammen utbetalte i underkant av 149 millioner kroner.

Det er et faktum at flere personer har blitt avvist fordi søknadsfristen var gått ut. Derfor har jeg nå innlevert en interpellasjon om å gjenåpne oppreisningsordningen for tidligere barnehjemsbarn. Saken kommer til behandling i Kristiansand bystyre onsdag den 28. oktober. I denne saken er det mange som venter spent på svaret fra ordfører, Harald Furre.