OVER OG UT: Lilleput Reiser spesialiserte seg på turer til mindre øyer som Chios og Lesvos - som har slitt med færre turister det siste året. Nå legger selskapet ned driften. OVER OG UT: Lilleput Reiser spesialiserte seg på turer til mindre øyer som Chios og Lesvos - som har slitt med færre turister det siste året. Nå legger selskapet ned driften. Foto: Dag W. Grundseth

Lilleput Reiser legges ned

Bestilte reiser berøres ikke.

Fra og med 2017 er det slutt for Lilleput Reiser — de legger ned driften etter 25 år i bransjen, skriver VG.

Selskapet skal fortsette som planlagt ut sesongen.

Spesialister på Hellas

Reiseselskapet solgte hovedsakelig turer til små, greske reisemål og innehaver Frode Schiøtz sier overfor avisen at han antar at rundt 25.000 nordmenn har reist med Lilleput i årenes løp.

I sitt Facebook-innlegg påLilleput Reisers venner-siden hvor nedleggelsen ble annonsert skriver Schiøtz:

Jeg går snart i mitt 80’ende år og nok får være nok. Jeg synes jeg har fått nok av utfordringer å hanskes med. Jeg er likevel heldig som kan si at gleden av jobben min har så mange, mange ganger overgått problemene. Jeg har et ydmykt forhold til det jeg har gjort og det jeg gjør.

Avskjeden føles trist egentlig. Og vemodig. Slik blir det vel når man har holdt på så lenge, og hatt så stor kjærlighet for noe.

Men i sommer har Hellas gjort et byks:

Slet etter flyktingkrisen

Lilleput Reiser begynte å slite i fjor sommer etter at gresk økonomi for alvor begynte å gå dårlig. Sammen med høy euro og flyktingekrisen innså Schiøtz at det var over for selskapet.

Han var også med å starte Gullivers Reiser i 1978 — som i dag er en del av Ving.

Denne listen kan være fin å briefe med:

Få flere fine saker fra reiseredaksjonen: