Det er normalt klassiske, italienske, biler som oppnår vanvittig høye summer på de internasjonale bilauksjonene.

For to år siden gikk en Ferrari 250 GTO for 35,7 millioner dollar, 326 millioner kroner etter dagens kurs, under et slik arrangement i USA, en rekord som fortsatt står. Av de ti dyreste gjennom tidene, er ni Ferrari, den siste er en Mercedes-Benz.

Nå kan de se ut som ett merke til kan komme seg inn på denne listen, også det italiensk.

20. august skal nemlig auksjonshuset RM Sotheby's selge en 1939-modell Alfa Romeo, som de verdsetter til 214 millioner kroner. Skulle den oppnå dette vil den bli tidenes syvende dyreste auksjonsbil.

Ifølge Classic Car Auctions er den hittil dyreste bilen fra Alfa Romeo en Tipo C 8C-35 fra 1935 som gikk for 84 millioner kroner i 2013. Bilen som er ventet å sette ny merkerekord er en Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Touring Spider. Auksjonen skal gå av stabelen under arrangementet «Pebble Beach Concours d’Elegance» i California.

Se de fantastiske bilene:

foto
SJELDEN: Det er antatt at det totalt ble laget 32 chassis til denne Alfa Romeo-modellen, og at det trolig er 12 av disse som tilsvarer utgaven skal selges. Foto: Darin Schnabel/RM Sotheby's

«Makeløs»Det skal være for første gang i dette århundret en bil av denne typen har blitt lagt ut for salg. Den kalles «2,9» av kjennere, og bilen som skal selges er én av det man antar er tolv som fortsatt eksisterer.

– Alfa 2,9 er en bil med makeløs teknikk og ekstrem eleganse, for meg representerer den det høyeste nivået av det å samle på biler, og passer perfekt inn i vårt arrangement under Pebble Beach Concours d’Elegance-uken, sier Ian Kelleher, sjef for RM Sotheby's Vestkyst-avdeling, i en pressemelding.

Han sier videre at det å skaffe seg en bil av et slikt format vil sette bilsamlingen helt i teten.

Litt for dyrt? Se heller disse:

foto
KVIKK: Dagens eier skal ha hatt den på turer der snittfarten har vært 170 kilometer i timen. Foto: Darin Schnabel/RM Sotheby's

Bilen er motorisert av en åtte sylindret rekkemotor, med overliggende kamaksler og to kompressorer og kommer fra samlingen til Emily og Sam Mann, som skal være en av verdens ledende, og består av rundt 50 biler.Alfa Romeoen er fullstendig restaurert og har vært i ekteparets eie i over 20 år, de har brukt bilen flittig og kjørt nærmere 20.000 kilometer med den.

Bilen er en av fem fra Mann sin samling som skal selges på samme auksjon, hvor også en 1956-modell Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione «Tour de France» ventes å oppnå en høy sum. Den har en verdivurdering på 77 millioner kroner.

Total skal RM Sotheby's auksjonere bort rundt 100 biler under arrangementet i California.

Giret på flere saker om klassiske biler?