Bilnøkkelens betydning har blitt redusert de senere årene.

Det er mange år siden startknappen begynte å erstatte selve nøkkeltenningen, og i en Tesla Model S er det ikke startknapp en gang. Det holder å sette bilen i gir, så lenge man har det man en gang i tiden kalte nøkkel, i lomma.

Nå ser ikke Volvo lenger noen verdi i å ha med seg en gjenstand som minner om en nøkkel når man skal ut på tur.

– Vår banebrytende digitale nøkkelteknologi har potensialet til å fullstendig forandre hvordan en Volvo kan brukes og deles. I stedet for at den står stille på en

slik at den blir brukt oftere og mer effektivt, sier Henrik Green, visepresident for produkstrategi i Volvo Cars, i en melding fra selskapet.

Planen er å tilby kundene en telefonapp som erstatter den fysiske nøkkelen med en digital nøkkel.

Gode nyheter:

Bildeling

Ved bruk av blåtann skal den digitale nøkkelen være i stand til å gjøre akkurat det samme som en tradisjonell nøkkel, nemlig åpne dører og starte bilen.

Trikset er at flere kan ha tilgang til samme bil via mobilen – det være seg andre i familien eller arbeidskolleger.

Sjekk hva som skal til for å miste førerkortet:

Et annet eksempel er at det kan brukes i forbindelse med utleie, der man mottar en nøkkel rett i telefonen, og finner bilen ved en flyplass via GPS, helt uten at man er i kontakt med noen form for skranke eller kø.

foto
TA DEN I MIDTEN: Bilnøklenes dager er talte, skal vi tro Volvo. Foto: Produsenten

Volvo skal kjøre ut et testprogram med den helt nøkkelløse bilen i år, i samarbeid med et bildelingsselskap som er lokalisert ved Göteborg flyplass.

– Det er selvsagt en rekke måter en slik nøkkeldelingsteknologi kan brukes på. Vi ser frem til å finne andre bruksområder og tar med glede imot alle forslag, sier Martin Rosenqvist, sjef for nye biler og spesialprodukter i Volvo Cars.

De legger ellers til at nøkler vil bli tilbudt kunder som ønsker det.

Interessert i ny teknologi? Da anbefaler vi disse sakene:

Nå skal ungene printe ut sine egne leker:

Hva med å kjøre i din egen drone?