Søndag fikk Sulland klarsignal mens Marta Tomac og Kari Brattset ble vraket.

— Det betyr mye for Vipers å ha tre som var aktuelle så lenge, og det å ha en OL-spiller betyr mye for oss som klubb. Nå har vi en av de spillerne i Norge som er aller mest merittert, sier Gabrielsen fornøyd.

— Det beste laget er tatt ut

Særlig Tomac var veldig nær å få en ny sjanse etter at hun overraskende kom inn i VM-troppen i desember. Men Gabrielsen mener ikke at uttaket var urettferdig.

— Det er ganske mange kriterier landslagsledelsen ser etter. Og slik Norges suksess er bygd opp, er det fokus på et bastant forsvar og der har vi flere alternativer. Jeg tror nok Thorir velger ut det beste laget til enhver tid. Selvfølgelig vil det alltid bli litt spekulasjoner, og mange meninger, men landslagsledelsen får som regel rett. Jeg tror teamet har tatt ut det laget som er best for Norge, sier Gabrielsen.

— Sikkert enorm skuffelse

Søndag hadde han ikke pratet med Tomac og Brattset.

— Det er sikkert en enorm skuffelse for dem når de har vært så nær. OL er kanskje de største de kan delta på. De har selvfølgelig hatt en tøff dag. Jeg skal ta en telefon til dem i morgen, sier Vipers-treneren.

Det positive for Vipers er at de nå bare må klare seg uten Sulland, mens Brattset og Tomac blir med på resten av oppkjøringen til sesongen.

— Det er positivt for oss som lag. Samtidig som tre spillere i OL hadde gitt oss en enorm markedsverdi, gir det oss i stedet en mulighet til å drille laget enda mer. Men vi skulle fått en god oppkjøring uansett, understreker Gabrielsen.

Han var nettopp kommet tilbake fra teambuiling med Vipers da Fædrelandsvennen pratet med ham.