GARDERMOEN: Laget ble offentliggjort på Gardermoen i formiddag. Særlig målvaktsplassen har det vært knyttet stor spenning til etter at Lunde svært overraskende ble vraket til forrige mesterskap i desember.

— Det har vært en diskusjon, og en veldig hard konkurranse. Jeg er veldig stolt av å være en av de to, sier Katrine Lunde til Nrk.

— Tungt og irriterende

Hun legger ikke skjul på at det gikk inn på henne da hun ble vraket sist.

— Selvfølgelig var det tungt og irriterende. Jeg prøve å glemme det. Nå prøver jeg bare å jobbe bra på det jeg skal. Og det har funket, sier Lunde.

Hun synes kommunikasjonen mellom henne, Kari Aalvik Grimsbø – og Silje Solberg, som til slutt ble vraket, har vært god hele veien.

- Selvfølgelig har det vært et tema

— Den synes jeg har vært veldig god. Selvfølgelig har det vært et tema at en av oss måtte ut. Men det hadde blitt vanskelig uansett hvem som hadde blitt vraket, sier Lunde.

Norge møter vertslandet Brasil i sin åpningskamp lørdag 6. august.

— Jeg gleder meg sinnsykt. Det blir veldig tøft. Det er utrolig mange gode lag i pulja, men det er det også i verden, sier Lunde.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson sa dette om Katrine Lunde på dagens pressekonferanse på Gardermoen.

— Katrine har særlig i det siste vist veldig stor fremgang. Hun er på hugget og vi ser gnisten i øynene hennes, sa Hergeirsson.