Storhamar-Vipers 26-32 (18-16):

Det så tøft ut for de rosa i første omgang, men en glimrende andre omgang gjorde at Vipers tok sin femte av femte seier i serien. Tre av dem i vanskelige bortekamper mot Tertnes, Byåsen og nå Storhamar.

Med seier i neste kamp hjemme mot Stabæk til onsdag tangerer de klubbrekorden fra tidlig på 2000-tallet med seks seiere på rad. Dermed venter bunnlagene Gjerpen og Rælingen i serien. Først og fremst skal Vipers møte det russiske storlaget Lada på bortebane i EHF cup-kvalik lørdag. Fædrelandsvennen følger Vipers-jentene på turen.

Storhamar-triumfen er den tiende seieren på det tiende forsøket for Vipers etter at Kenneth Gabrielsen tok over styringen i sommer. Fem i serien, tre i norsk cup og to i europacup. Det sier seg naturligvis selv: det er meget sterkt.

— Liten maktdemonstrasjon

— Det blir en liten maktdemonstrasjon av Vipers i andre omgang. Storhamar henger ikke med i andre omgang. Vipers får kontroll på forsvaret og tillater lite av Storhamar i andre omgang. Vipers har veldig god kontroll i angrep, og varierer med avslutninger fra mange posisjoner, konstaterte Ole Gustav Gjekstad, håndballekspert og tidligere Larvik-trener, på Europsports sending.

— Vi glemte forsvarsspillet i første omgang, men vi må si oss fornøyd. Vi har en ordentlig prat i pausen. Bruskeland kommer inn i «treeren» defenisvt. Vi gjør noen forandringer og gambler litt for Annick er ikke så rask på å løpe, men Storhamar utnytter ikke det, sier Kenneth Gabrielsen til Eurosport.

Dermed er Vipers og Larvik de to eneste lagene som står med full pott i serien etter fem kamper.

Tøff åpning

Storhamar gikk rett opp i ledelsen og så seg ikke tilbake i løpet av første omgang. Anført av Bettina Riegelhuth og Kamilla Sundmoen skapte de store problemer for Vipers. I løpet av første omgang scoret de seks og fem mål, altså 11 av Storhamars 18 før pause, da stillingen var 18-16. Grunnen til det var svakt keeper— og forsvarsspill av Vipers, kombinert med godt Storhamar-angrepsspill. Fremover spilte Vipers variert og bra. Storhamar så også svake ut bakover.

Solid fremover

Vipers hadde noen bom i starten av kampen, før effektiviteten var god utover i omgangen. Kari Brattset og Jeanett Kristiansen satte inn fem mål hver i omgangen.

Vipers gjorde et bytte hele veien i første omgang. Målvakten Sakura Hauge gikk ut i angrep, mens Marta Tomac kom inn så Vipers spilte med en spiller mer i angrep mot Storhamars «tre-tre-forsvar».

Strålende periode etter hvilen

Vipers så bedre ut bakover umiddelbart etter pausepraten. Annick Lipman tok noen skudd og Tonje Refsnes og Mona Bruskeland tok tak bakover. Riegelhuth og Sundmoen ble dermed langt mer anonyme. Etter 35 minutter utlignet Jeanett Kristiansen til 19-19. Det var første gang Vipers var a jour siden kampen startet omtrent.

Minuttet senere scoret samme Kristiansen og førte Vipers i ledelsen for første gang med 19-20. Det bare økte de kommende minuttene. Vilde Jonassen scoret flere mål fremover og da Storhamar tok time-out etter 42 minutter ledet Vipers hele 20-25. På 12 minutter hadde Vipers endret kampen med syv mål.

Vipers cruiset seieren i land mot slutten av kampen, og seieren var ikke truet de siste 20 minuttene på Hamar. Jeanett Kristiansen ble kåret til banens beste med ni mål. Hun står nå med 36 scoringer på fem kamper.

Heldig med øvrige resultater

Heldigvis for Vipers’ del trøblet flere av de antatte medaljerivalene også som en fin bonus på onsdagskvelden. Byåsen tapte for Oppsal, mens Glassverket spilte uavgjort mot Tertnes. Den store favoritten Larvik hadde ingen problemer med å slå Rælingen.

Torsdag drar Vipers til Russland. Lørdag venter nemlig storklubben Lada i EHF cup-kvalik over to kamper. Fædrelandsvennen følger Vipers på turen. Returoppgjøret spilles i Aquarama neste lørdag, den 22. oktober. FVN kommer med quiz fra Russland. Der kan du vinne signert drakt og billetter til kampen i Kristiansand.