Oppsal 26 (12) – Byåsen 25 (13)

Det så tidlig ut som at Byåsen skulle reise tilbake til Trondheim med tap. Plutselig fikk bortelaget opp presisjonen sin, men greide ikke helt å ta igjen Oppsals ledelse.

Hjemmelaget åpnet best, men Trondheims-jentene kom tilbake og gikk til pause med en knepen ledelse.

Byåsen måtte ta sin første timeout allerede etter seks minutter spilt i Oppsal. Det var en litt treg start for jentene fra Trondheim som lå tidlig under. Byåsen greide i midlertidig å svare etter timeouten og gikk i ledelsen 6-8 ved femten minutter spilt.

Jevn omgang

Deretter satte Byåsen i et nytt gir med målvakt Andrea Austmo Pedersen i spissen. Målvakten stoppet Oppsal flere ganger med gode innvolveringer og Emilie Hegh Arntzen satte sine muligheter for hjemmelaget. Så kom Oppsal tilbake. Marte Røkke scoret fire mål for hjemmelaget før hvilen – noe som holdt Oppsal inne i kampen.

Like før pause skjedde det dog noe spesielt. Hjemmelaget fikk tildelt straffe. I det straffekastet ble tatt, gikk pausesignalet i arenaen. Det så ut til at skytteren ble forstyrret og Austmo Pedersen reddet. Målvaktens redning sørget for at Byåsen ledet med én scoring i det de entret garderoben.

Ny treg start

Andreomgangen startet som den første. Byåsen var upresise i den oppbyggende fasen av spillet og Oppsal både tok ledelsen og økte den. June Bøttger hos hjemmelaget bidro sterkt til Oppsals ledelse etter hvilen. Med fem scoringer tidlig etter hvilen var hun banens mestscorende sammen med Marte Røkke.

Ved halvspilt andreomgang lå Byåsen fortsatt under. 22-19 etter totalt 45 minutter av oppgjøret var fasit og noe måtte skje dersom bortelaget skulle få med seg poengene til Trondheim.

Tempoet i kampen økte betraktelig med ti minutter igjen. Oppsal ledet 24-22 og publikum i Oppsal Arena måtte virkelig følge med for å få med seg alt. Emilie Hegh Arntzen og Marte Røkke styrte showet for sine respektive lag. Arntzen sto med seks og Røkke med ni.

Keeperkjempe

Og det var ikke sjansene det sto på. Hegh Arntzen hadde tolv skudd, men Marie Tømmerbakke sto svært godt og stoppet både Hegh Arntzen, Silje Katrine Waade og resten av Byåsen.

På tampen av kampen hadde Byåsen to kjempemuligheter for å utligne. Jenny Grøtan og Oda Uthus misbrukte to svært gode muligheter, men begge skuddene gikk utenfor for bortelaget.

Med halvminuttet igjen på kampuret, hadde Byåsen muligheten til å få med seg uavgjort, men Tømmerbakk ville det annerledes og reddet forsøket. Dermed blir det en lang tur for Byåsen tilbake til Trondheim.

Kampfakta:

Oppsal 26 (12)

Byåsen 25 (13)

Eliteserien kvinner, Oppsal Arena

Byåsen: Andrea Austmo Pedersen, Tonje Lerstad – Maren Nyland Aardahl 1, Emilie Hegh Arntzen 6, Kristin Venn 3, Moa Högdahl, Teodora Tomac 3, Silje Katrine Waade 4, Ida Alstad 1, Oda Uthus 1, Jenny Grøtan 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Ida Marie Hernes 1, Maria Hjertner 1. Toppscorer Oppsal: Marte Røkke 8. Dommere: Eskil Braseth og Leif Andre Sundet