Kristiansanderne fikk det tøft mot Tertnes, men vant til slutt ganske komfortabelt.

— Jeg synes vi gjennomførte en veldig solid kamp. Vi sto godt i forsvar og skapte mange sjanser. Men keeperen til Tertnes sto en kjempekamp – vi hadde vunnet mye mer om det ikke var for henne, oppsummerer Vipers-trener Kristine Lunde-Borgersen, som vikarierer for en sykemeldt Gunnar Pettersen.

Selv om de dro til Sørlandet med kun ni spillere, skulle bergenslaget Tertnes vise seg å bli en tøff nøtt å knekke for Kristine Lunde-Borgersens lag. Vipers tok tidlig 5-1-ledelse, og det var en differanse de holdt ut 1. omgang – og ledet 15-11 midtveis.

Men hjemmelaget i rosa virket ikke helt klare da de siste 30 minuttene startet, og Tertnes kom á jour på 15-15 bare få minutter ut i omgangen. Vipers kom til flere gode muligheter, men Marie Skurtveit Davidsen sto en meget bra kamp i Tertnes-buret – og ble kåret til gjestenes beste spiller.

Så våknet Vipers

Det var oppvåkningen som vertene trengte. Lagene fulgte hverandre til det sto 19-19 på måltavla, men da sa Ulrika Olsson, Lynn Knippenborg og resten av Vipers-jentene takk for følge.

De rosa scoret så fire mål på rad, og det klarte aldri Tertnes å svare på.

Svenske Olsson ble Vipers toppscorer med ni mål, men det var kristiansandsjenta Mona Bruskeland som ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Sistnevnte spilte en strålende, defensiv kamp, og skal ha mye av æren for at Tertnes ikke scoret flere enn 23 mål.

Ett poeng bak fjerdeplassen

Vipers ga seg ikke før de hadde scoret 27, og dermed kneppet de innpå to poeng på Tertnes på fjerdeplass – og er med det kun ett poeng bak med to kamper igjen å spille.

Neste kamp for Vipers er mot Nordstrand neste onsdag. Oslo-laget som kjemper med nebb og klør for å holde seg i eliteserien.