— Det har jeg sagt til klubben. Det har sammenheng med at jeg har tilbud fra Viasat om fast ansettelse om kommentering, noe jeg trives utrolig godt med. Da ville det vært dumt å takke nei. Dessuten har samboeren min bare permisjon fra lærerjobben dette året, sier Pettersen til Fædrelandsvennen.

Er det vanskelig å si nei til en klubb som er på vei oppover?

— Ja, særlig ettersom det i håndball som regel er det tredje året som er det beste. Men alt hadde vært enklere om jeg var fra Kristiansand, sier Pettersen.

Vipers: — Fornuftig løsning

Daglig leder Terje Marcussen svarer som følger på spørsmål om Pettersen var førstevalg til å lede laget videre:

— Jeg har stor respekt for Gunnar og den jobben han har gjort. Men dette har vært et toårsperspektiv.

I vår kom Pettersen i fokus da han gikk hardt ut mot Norges Håndballforbund som krever høyere trenerlisens fra alle eliteserietrenere. Regelendringen inntreffer imidlertid først fra sesongen 2017/2018 slik at Pettersen kunne fortsatt i én sesong til uten lisensen han nekter å ta.

Møter Vipers søndag

— Gunnar har vært en stor bidragsyter, og løftet oss fra bunnen til toppen. Men vi ønsker å ha inn en trener på et lenger perspektiv enn ett år, og slik sett tror jeg dette er en fornuftig løsning for alle parter.

- Er dere i gang med å skaffe ny trener?

— I øyeblikket sonderer vi terrenget og gjør våre undersøkelser. Men utover det har jeg ingen kommentar bortsett fra at vi er «fremoverlent» i valgene våre, sier Marcussen.

Vipers, som ligger på fjerdeplass i serien, møter Byåsen (nummer 7) hjemme i Aquarama klokken 16.00 søndag.