Matthias Vilhjalmsson jubler for 2-0-målet sammen med Espen Hoff og Kristoffer Ajer. Start vant til slutt 3-1 mot Tromsø. Foto: Tor Erik Schrøder

Start — Tromsø 3-1 KRISTIANSAND: - Vi er heldige i noen situasjoner og Tromsø er ikke ufarlige. Men måten innbytterne komme inn på, og måten vi dreper kampen på, det er jeg fornøyd med, oppsummerte Start-trener Mons Ivar Mjede overfor speaker-tjenesten på Sparebanken Sør Arena.

Men Start var heldige som fikk med seg tre poeng. Tromsø styrte kampen i andre omgang, og var svært nær ved å utlikne et par ganger før Kristoffer Ajer satte speakeren i kista like før slutt.

— Det kunne bikket beggge veier, innrømmet Ajer.

Start fikk en drømmeåpning på kampen. Allerede etter tre minutter skrudde Andreas Hollingen et hjørnespark mot bakerste stolpe. Keeper Benny Lekstrøm rakk aldri opp og ballen snek seg inn via stanga til 1-0 til hjemmelaget.

Vilhjalmsson utnyttet tabbe

Og etter 21 minutter la Start på til 2-0. Et gjennomspill fra Jon Hodnemyr så ut til å gå inn til keeper Benny Lekstrøm, men da han og Magnar Ødegaard nølte, stjal en årvåken Matthias Vilhjalmsson ballen, og satte den enkelt i det tomme målet. En meget heldig 2-0-ledelse til Start.

Like etter var Ødegaard nær ved å gjøre opp for misforståelsen, men Håkon Opdal vartet opp med en feberredning på headingen etter en Tromsø-corner.

Men etter 30 minutter fikk Tromsø hull på byllen. Mikael Ingebrigtsen skjøt, ballen endret retning i et Start-bein, og havnet hos Zdenek Ondrasek, som enklet trillet ballen forbi Opdal.

Like etter var det svært nær utlikning ved samme mann, men Håkon Opdal fikk så vidt slått skuddet til corner.

Traff ballgutt i ansiktet

I denne perioden var det Tromsø som styrte kampen, og kunne fort utliknet på et av de mange gode innleggene. Som for eksempel på overtid i 1. omgang da Gjermund Åsen fyrte av et skudd som traff ballgutten bak mål midt i ansiktet.

— Vi er heldige som leder, og må skjerpe oss kraftig i pausen, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde ved halvtid til speaker-tjenesten på Sparebanken Sør Arena.

Etter sju minutter av andre omgang burde Start lagt på til 3-1, men Mathias Vilhjalmsson headet det flotte innlegget fra Espen Hoff over mål.

Fire minutter senere var Ondrasek nær ved å utnytte at Rolf Daniel Vikstøl nølte, men skuddet til den sterke Tromsø-spissen smalt like utenfor. Etter 59 minutter var Start nær ved å øke ledelsen, men skuddet til Espen Hoff gikk like utenfor.

Flott veggspill før 3-1

Etter en lang periode uten store sjanser, men der Tromsø styrte spillet, kom omgangens hittil største sjanse etter 77 minutter. Men igjen fikk Håkon Opdal fingrene på ballen da Mikael Ingebrigtsen plutselig var helt alene inne i feltet.

Tromsø fortsatte å presse mot slutten av kampen, mens Start kom på noen overganger uten at de klarte å skape noen farligheter.

Etter 88 minutter falt avgjørelsen. Kristoffer Ajer startet angrepet, spilte senere veggspill med Mathias Vilhjalmsson, og alene med keeper fastsatte han sluttresultatet til 3-1.