START — VÅLERENGA 2-3 (1-1)

KRISTIANSAND (fvn.no): Fem minutter før full tid på Sparebanken Sør Arena falt avgjørelsen. Daniel Braaten vendte først bort Michael Christensen, før han satt tunnel på Alex De John og var i duell med Håkon Opdal. Sisteskansen ble liggende og holdt seg til leggen da Herman Stengel satte inn returen som sendte Vålerenga opp på tabelltopp.

VINNERMÅLET: Daniel Braaten kom seg forbi to Start-forsvarere og kom deretter i en tøff duell med keeper Håkon Opdal. Dommer Dag Vidar Hafsås lot spillet gå, og Herman Stengel satt inn 2-3 og seier for Vålerenga. Foto: NTB scanpix

— Braaten var sterk i duellene, men jeg synes han var over streken et par ganger. Først sprang han ned Michael (Christensen), så vi burde kanskje hatt et frispark der. Også var han veldig sent inne i taklingen på meg, sier Håkon Opdal, som fortsetter:- Han traff meg midt på skinnleggen. Hvis ikke jeg hadde hatt leggbeskytter, så hadde beinet gått rett av.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken (dessverre ikke tilgjengelig for Aftenpostens lesere)

- Soleklart frispark

Starts trener Mons Ivar Mjelde var heller ikke fornøyd med dommer Dag Vidar Hafsås da de møttes i spillertunnelen etter kamp.

— Det er jo et soleklart frispark. Braaten kommer inn med knottene først - det er farefullt spill, sier Mjelde.

Dommer Hafsås mener dog han har sitt på det tørre og forklarer situasjonen slik:

— Jeg opplever at det er tre dueller inne i feltet. Først har Braaten Michael Christensen i ryggen, men er sterk og får vendt seg. Så slår han en tunnel på De John og kommer seg forbi. I den siste duellen, med Opdal, føler jeg at Braaten er først på ballen.

— Vil jo vinne

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skjønner de som reagerer på at Start burde hatt frispark, men berømmer Braaten for jobben han gjorde.

— Både han og resten av laget vil vinne - i hver kamp vi spiller. Da trykker man til i duellene. Det kan sikkert diskuteres om det skulle vært frispark eller ikke. Ballen var i mellom og det ble nødt til å bli en kollisjon, forklarer Vålerenga-treneren.

Daniel Braaten, hovedpersonen selv, mener han nådde ballen før Opdal og at det derfor ikke skulle blåses frispark mot ham.

— Godt å være med å avgjøre kamper. Jeg fikk ballen fra Daniel, var litt heldig som fikk slått en tunnel, også prøvde jeg å nå den før Håkon. Det føler at jeg at jeg gjorde, og da ga han en retur som vi scoret på. Jeg synes ikke det var frispark, forklarer Braaten.